Resmi Gazete'de yayınlandı! MEB öğrencilere 18.400 TL destek dağıtacak!

Resmi Gazete’de Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir tebliğ yayımlanarak deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere destek verilmesi kararlaştırıldı.
Resmi Gazete'de yayınlandı! MEB öğrencilere 18.400 TL destek dağıtacak!

Resmi Gazete’nin 29 Kasım 2023 tarihli sayısında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA ADIYAMAN, HATAY, KAHRAMANMARAŞ VE MALATYA İLLERİ İLE GAZİANTEP İLİNİN İSLAHİYE VE NURDAĞI İLÇELERİNDEKİ ÖZEL OKULLARDA ÖĞRENİM GÖREN/GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ VERİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ” yayımlandı.

Yayımlanan tebliğe göre bu yıl Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel okullarda eğitim gören veya görecek öğrenciler için devlet tarafından destek sağlanacak.

NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK?

Belirlenen illerde ve ilçelerde özel okullarda eğitim görecek olan öğrenciler için destek tutarları ve ilk defa destek verilecek öğrenci sayıları da belirlendi. Buna göre Okul Öncesi Eğitim Kurumu için 12.800 TL destek verilecek ve öğrenci sayısı 4.000 olacak. İlkokul için 10.000 öğrenciye 15.400 TL, Ortaokul için 10.000 öğrenciye 18.000 TL, Ortaöğretim için 16.000 öğrenciye 18.000 TL destek sağlanacak.

Destek alacak olan öğrencilere, sınıflara ve okullara dair kriterler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan kılavuz ile belirlenecek.

destek.jpg

İllerde okul türlerine göre ayrılan kontenjanlara fazla talep gelmemesi durumunda boş kalan kontenjanlar talebin yüksek olduğu illere kaydırılabilecek.

5580 sayılı Kanunun 12. maddesi kapsamında eğitim ve öğretim desteğinden faydalananlar bu yeni destekten faydalanamayacaklar.

Yapılacak olan destek ödemeleri için Milli Eğitim Bakanlığı’na ödenek gönderilecek ve bu ödenekten ödemeler karşılanacak. Ödemelerin nasıl olacağını ise Milli Eğitim Bakanlığı değerlendirip kararlaştıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı bu desteklere yönelik uygulamanın nasıl olacağını belirleyerek bir kılavuz yayınlayacak. Daha sonra destek ödemeleri yapılmaya başlanacak.