ÖSYM'den deprem nedeniyle sınav düzenlemesi

ÖSYM koordinatörleri tarafından sınavlar ile ilgili toplantı yapıldı.
ÖSYM'den deprem nedeniyle sınav düzenlemesi

ÖSYM'den deprem nedeniyle sınav düzenlemesi: ÖSYM Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından depremden etkilenen bölgelerdeki sınava girecek adaylar için sınav düzenlemesi geldi. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Ohal kararı alınmıştı.

Bu nedenle Ohal kapsamına alınan 11 ildeki sınav koordinatörleri ile bir araya gelinerek toplantı düzenlendi. Yapılan toplantıda ÖSYM sınav takvimindeki en yakın tarihli olan sınavın Nisan ayı başında gerçekleşleştirileceğini ve bu sınavın ise Milli Savunma Üniversitesi sınavı olduğunu açıkladı. Bu sınavla ile ilgili ise Mart ayının başında yeniden bir ek başvuru açılacağını söyleyerek ek başvuru ücreti de alınmayacağını duyurdu. Ayrıca başvuru sırasında adaylar istedikleri illeri tercih edebilecekler. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Ohal kapsamına alınan illerdeki sınava girecek olan adaylar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. 

EK BAŞVURU AÇILACAK VE ÜCRET ALINMAYACAK

ÖSYM koordinatörleri ile birlikte yapılan toplantı sonrasında ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; "ÖSYM sınav takvimindeki en yakın sınav nisan ayı başında gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesinin sınavıdır. Bu sınavla ilgili mart ayının başında ek başvuru alacağız. Ek başvuruda adaylar istedikleri yeri tercih edebilecekler. Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırdık. Sınavlara girecek adaylar Türkiye'nin herhangi bir yerinde sınava girebilecek." ifadeleri kullanıldı. 

Bundan sonraki süreçte sınavların nasıl gerçekleştirileceği ile ilgili bilgi veren Ersoy  "Bu bölgelerde nüfus hareketliliği çok fazla. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte sınavların nasıl yapılacağına beraber karar vereceğiz. Sınav sürecinde hiçbir bireyin mağduriyet yaşamaması temel hedefimiz olacak." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler