2023 YÖKDİL ne zaman yapılacak?

Akademik kariyer düşünen vatandaşlar 2023 YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. ÖSYM bu konu ile ilgili açıklama yaptı.
2023 YÖKDİL ne zaman yapılacak?

2023 YÖKDİL ne zaman yapılacak?: Akademik kariyer düşünün vatandaşlar için gerçekleştirilen YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrasında ertelenmişti. Depremin üzerinden 20 gün geçmesinin ardından YÖKDİL sınavına girecek olan adaylar tarafından sınavın ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki 2023 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra 11 ilde hayat durdu. Hal böyle olunca okullarda dahil olmak üzere birçok sınav ve program ileri bir tarihi ertelendi. Normal şartlarda 12 Mart 2023 tarihinde gerçekleşecek olan YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağı araştırılıyor.  

YÖKDİL SINAVI 26 MART TARİHİNE ERTELENDİ

Ölçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmi internet sitesi üzerinden bu konu ile ilgili yeni bir duyuru yayınlandı. Bu duyuruda şu ifadelere yer verildi; 

"2023-YÖKDİL/1: Sınav Tarihi Değişikliği, Geç Başvuru Alınması ve Sınav Merkezi Tercihlerinin Güncellenmesi" konulu duyuru yayımlandı. Daha önce 12 Mart olarak duyurulan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 26 Mart'a ertelendi.

2023-YÖKDİL/1 Sınavı, 26 Mart 2023 tarihinde; İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır.

Sınav, saat 10.15'de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecektir. Kırgızistan-Bişkek'te sınav Türkiye saati ile 10.15'te başlayacaktır." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler