MEB'den yeni hamle! Ara tatil uygulaması sona mı eriyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda uygulanan ara tatil için yeni bir hamle yaptı. Ara tatil uygulamasına son mu verilecek?
MEB'den yeni hamle! Ara tatil uygulaması sona mı eriyor?

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl eğitimde çok köklü değişikliklerin altına imza attı. Sistem değişikliğine giden Milli Eğitim bakanlığı yıllar sonra liselerde sınıfta kalmayı geri getirirken ortak sınav uygulamasına da geçiş yaptı. Şimdi ise ara tatilin kalkıp kalkmayacağına dair karar verilecek. Eğer karar alınırsa tüm ilk, orta ve lise için uygulanan ara tatil uygulaması son bulacak.

ANKET YAPILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil uygulaması hakkında öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin de görüşlerini merak ediyor. Bunun cevabını bulabilmek için ise bir anket yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden yapılan ankete çıkacak olan sonuç kararda belirleyici olacak.

10 ARALIK’A KADAR DEVAM EDECEK!

Anket çalışmasına katılabilmek için MEBBİS sistemine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapmak gerekiyor. Bu açıdan güvenilir sonuç çıkacak olan anket Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirilecek. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 10 Aralık tarihine kadar ankete katılık ara tatilin kalkması veya kalkmaması için oy verebilecekler.

KASIM ARA TATİLİ SORULDU!

Yapılan anket çalışmasında Kasım ayında uygulanan ara tatile yönelik sorular soruluyor. Bu sorulara verilen cevaplarla beraber bu tatil uygulamasının faydalı olup olmadığı da biraz daha netleşecek. Tüm bu verileri değerlendirmeye alacak olan Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil uygulamasına son verebilecek.

Ara tatiller çok sayıda veli tarafından da uygun bulunmuyor. Özellikle çalışan anne ve babalar okulların ara tatile girmesi ile beraber biraz zor durumda kalabiliyorlar. Onun yerine farklı bir formülün uygulanması talep ediliyor. Ayrıca öğretmenlerin bir kısmı da ara tatil uygulamasından memnun değiller. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda nihai kararını yakın gelecekte açıklayacak.