MEB Türkiye geneli için yeni KAPATMA kararı açıkladı! Tek tek hepsi KAPANACAK

İlkokul ortaokul ve lise tüm kademelerde geçerli olacak yeni kapatma kararı 81 ilde geçerli olacak şekilde açıklandı.
MEB Türkiye geneli için yeni KAPATMA kararı açıkladı! Tek tek hepsi KAPANACAK

MEB Türkiye geneli için yeni KAPATMA kararı açıkladı! Tek tek hepsi KAPANACAK - Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından yeni kurulan hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak Mahmut Özer'den koltuğu devralan Yusuf Tekin aldığı kararlarla büyük yankı uyandırmayı başarmıştı.

Sınıf geçmeyi zorlaştırması ve devamsızlık ile sınıf tekrarı konusunda alınan kararlar en çok tartışılan konular arasında yer alırken 81 il genelinde alınan kapatma kararı da çok konuşulmuştu. Alınan karar uygulamaya başlandı.

MEB KURSLAR HAKKINDA SON DAKİKA DUYURUSU YAPTI! HEPSİ KAPATILACAK...

Afyonkarahisar’da Özel Eğitim Kurumlarına yönelik düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, ihbar halinde ruhsatsız faaliyet gösteren ve "Merdiven Altı" kurs olarak nitelendirilen bu yerlerin kapatılması için ivedilikle işlemlerin başlatıldığına dikkat çekti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda Özel Öğretim Kursları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

kurs.jpg

Sünnetci başkanlığında yapılan toplantıya Özel Öğretim Kurumları Şubesinden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ve Özel Öğretim Kursları müdürleri ve yetkilileri katıldı. Özel Öğretim Kurumları Şubesinden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar tarafından Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile Özel Öğretim Kursları Yönetmeliği iş ve işlemleri hakkında bilgi verildi.

Ardından Sünnetci, izinsiz kurs veya eğitim öğretim faaliyetlerinin ihbarı yapılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından link oluşturulduğunu, ihbar halinde ruhsatsız faaliyet gösteren ve "Merdiven Altı" kurs olarak nitelendirilen bu yerlerin kapatılması için ivedilikle işlemlerin başlatıldığını belirtti. Söz konusu kapatma işlemlerinde karekod uygulaması kullanılacak ve aykırı olarak hizmet verdiği tespit edilen tüm kurs merkezleri kapatılacak. Bu nedenle mağdur olmak istemeyen velilerin kurs merkezlerini kontrol etmeleri ve kayıtlı kurs olup olmadığını teyit etmeleri istendi.