MEB SON DAKİKA düğmeye bastı! Okullarda ders ve teneffüs saatlerine KIŞ AYARI geliyor...

MEB'de son dakika okullarda ders saatleri azalacak mı, teneffüs süreleri değişecek mi sorusu gündeme geldi.
MEB SON DAKİKA düğmeye bastı! Okullarda ders ve teneffüs saatlerine KIŞ AYARI geliyor...

MEB SON DAKİKA düğmeye bastı! Okullarda ders ve teneffüs saatlerine KIŞ AYARI geliyor... Milyonlarca öğrenci ve veli kış mevsiminin gelmesi ile beraber bir kere daha karanlık sorununu yaşamaya başladı.

Türkiye'nin kış saati uygulamasını sona erdirmesi ile hem sabahçı öğrenciler hem de öğlenci öğrenciler sorun yaşarken veliler çocuklarının zifiri karanlıkta yollara düşmesinden şikayetçiydi. Özellikle de büyük şehirlerde son dönemde artan sokak köpeği saldırıları velileri tedirgin ederken veliler saat düzenlemesi talep etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı kulislerinde konu hakkında yeni haberler gelmeye başladı.

MEB'DEN SON DAKİKA KULİSİ! OKULLARDA GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ, DERS SAATLERİ AZALACAK MI?

Konunun son dönemde sürekli olarak gündeme taşınması ve özellikle de sabahçıların zifiri karanlıkta yollara düşmesi Milli Eğitim Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Büyükşehirlerde yaşayan öğrencilerin servis ve trafik sorunu nedeni ile evden çok daha erken çıkması öğrencilerin psikolojilerini olumsuz etkilerken veliler ise çocuklarının özellikle de sabah zifiri karanlıkta sokak köpeklerinin saldırılarına karşı korumasız olduğunu belirterek yeni düzenleme talep ediyordu.

eylem.jpg

Hatırlanacağı üzere pek çok şehirde sabah yollara düşen öğrenciler ve akşam eve geç gelen öğrenciler ile veliler eylem yapmış, çocuklar karanlıkta yola düşmek istemediklerini dile getirmişti. Özellikle de İstanbul'da bazı okullarda trafik sorunu nedeni ile servisle okula giden çocukların akşam 22:30'da eve vardıkları belirtilirken hem veliler hem de sendikalar okullarda teneffüs ve ders saatlerine yönelik düzenleme istedi.

OKULLARDA TENEFFÜS SÜRESİ DEĞİŞECEK Mİ, DERS SAATLERİ AZALACAK MI 2023?

MEB'in gelen talepler üzerine çalışmalara başladığı iddia edilirken masada teneffüs süresinin kısaltılması, bazı okullarda 40 dakika olan uzun öğlen teneffüsü süresinin kısaltılabileceği, blok dersler yapılabileceği ifade edildi. MEB tarafından ise ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesine sıcak bakılmadığı, ancak bu talebin de görüşüldüğü belirtildi. Veliler ise kesinlikle bu soruna çözüm getirilmesini talep ederken kış saati uygulaması için ise bakanlığın onay vermediği iddia ediliyor.