Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Vatandaştan alınan o ücretler İADE EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika talimatı haberi geldi! Aktarılan son habere göre dün akşam saatlerinde yeni bir zam haberi duyurulmuştu. Bugünden itibaren geçerli olan zam Ocak 2024'e kadar ertelendi. Zamlı ödeyenlere ücret iadesi olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Vatandaştan alınan o ücretler İADE EDİLECEK

Konu ile ilgili açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından geldi. Altun, yaptığı açıklamasında otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim tarihinden itibaren yapılan zammın Erdoğan tarafından ertelendiğini açıkladı.

25 EKİM'DE DÜZENLEME YAPILMIŞTI

Başkan Altun, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyunun bilgisine Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim’den itibaren yapılan düzenleme, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Ocak 2024’e ertelenmiştir. 25 Ekim’de (bugün) alınan geçiş ücretlerindeki fark vatandaşlarımıza iade edilecektir"

ÜCRETLER İADE EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile otoyol ve köprü ücretlerindeki zam ertelendi. Ancak bugün zamlı ödeyen vatandaşlara geçiş ücretlerindeki farkın iadesinin yapılacağı aktarıldı. Yeni zam Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ZAM HABERLERİ:

NE OLMUŞTU?

Dün akşam saatlerinde aktarılan son habere göre otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam yapılmıştı. Buna göre 8,50 TL olan 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde geçiş ücreti artırılmıştı. Tek yön otomobil için yüzde 76,5 zam ile 15 TL olarak zamlanırken, güzel haber bugün geldi!

Aynı zamanda Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti yüzde 52,5 zam yapılarak yeni fiyatın 190 TL'den 290 TL'ye çıktığı duyurulmuştu. Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti yüzde ise 47,5 zamlanarak 200 TL'den 295 TL'ye çıkarıldığı açıklanmıştı.