MEB son dakika 2. dönem İPTAL kararı aldı! İlkokul ortaokul lise 81 ilde tüm dersler 1 hafta yok

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den SON DAKİKA açıklaması geldi. Bakan Tekin flaş bir açıklama ile 1 hafta boyunca tüm okullarda ve kademelerde dersleri iptal ettiklerini duyurdu.
MEB son dakika 2. dönem İPTAL kararı aldı! İlkokul ortaokul lise 81 ilde tüm dersler 1 hafta yok

MEB son dakika 2. dönem İPTAL kararı aldı! İlkokul ortaokul lise 81 ilde tüm dersler 1 hafta yok - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan yeni hükümette Milli Eğitim Bakanı olarak Mahmut Özer'in yerine atanan Yusuf Tekin pek çok önemli düzenlemeye giderken yapmış olduğu son açıklaması ile bu kararlarına yenilerini ekledi.

Sınıfta kalma ve sınıf tekrarı ile açık liselere geçişin zorlaştırılması gibi konularda almış olduğu kararlarla çok tartışılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamaları ile milyonlarca öğrenciyi, öğretmeni ve veliyi yakından ilgilendiren yeni bir son dakika açıklaması daha yaptı. 81 ilin Milli Eğitim Müdürleri ve Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri istişare toplantısında konuşan Bakan Tekin yeni kararı duyurdu, tüm okullarda 1 hafta boyunca derslerin iptal olduğu ilan edildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NIN SON AÇIKLAMASI! MEB AÇIKLAMA SON DAKİKA 2. DÖNEM KARARI NEDİR?

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Hayata geçirdiğimiz her projeyi, attığımız her adımın daha iyi anlaşılır ve uygulanabilir olması için bütün paydaşlarımızla paylaşmamız gerekmektedir. Bunun için de öncellikle bunu kendi yaşantımızla da göstermek zorundayız. Nasıl ki bana ulaşmak isteyen herhangi bir yönetici, öğretmen, öğrenci veya velimizle gerek yüz yüze gerekse farklı iletişim kanallarıyla görüşme imkanı sağlayabiliyorsak sizlerden de aynı hassasiyeti göstermenizi ve size ulaşmak isteyen herkesle iletişiminizi açık tutmanızı istiyorum. İsteyen herkesin il müdürümüze ulaşması gerekiyor, ulaşmak isteyip de ulaşmayan kimse kalmasın istiyorum" diyerek eğitimin önemine vurgu yaptı.

yusuf-tekin.jpg

OKULUN SON HAFTASI DERS İŞLENECEK Mİ, DERS İŞLENMESİ YASAK MI, İŞLENİRSE NE OLUR?

Bakan Tekin yapmış olduğu açıklamanın devamında 2. dönemin son haftasını etkinlikler haftası ilan ettiklerini belirterek "Bu proje kapsamında birinci dönemin sonunda çeşitli etkinlikler organize ettik. İnşallah, haziran ayında ikinci dönemin son haftasında da aynı etkinlikleri organize ederek bu haftayı daha dolu dolu geçirmek istiyoruz. Bu etkinliklerin çocuklarımız üzerindeki sonuçlarını da özellikle görmek istiyoruz" diyerek Haziran ayında okulların son haftasında tüm dersleri iptal ettiklerini ve ders işlenmeyeceğini söyledi.

Karar 81 ilde tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayacak. Öğretmenler alınan karar kapsamında okulların son haftasında ders işlemeyecek ve bakanlığın açıklayacağı program kapsamında çeşitli etkinliklere yer verecekler. Ders işlenmesi ise yasak olacak. Uymayan öğretmenlere idari ceza verilecek.