Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Sınıf tekrarı ve devamsızlık affı kararı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Sınıf tekrarı ve devamsızlık affı ile alakalı olarak yeni bir karar alınacak mı?
Milli Eğitim Bakanı açıkladı! Sınıf tekrarı ve devamsızlık affı kararı!

Türkiye’de eğitim alanında oldukça kapsamlı bir dönüşüm yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı radikal bir şekilde aldığı kararları uygulamaya devam ediyor. Eğitim sisteminde önemli değişikliklere imza atılırken şimdi bu değişimlerin öğrencilerin üzerindeki etkileri incelenerek çeşitli analizler yapılıyor. Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin bir açıklama yaparak eğitim sistemine dair önemli bilgilendirmelerde bulundu.

SINIF TEKRARI VE DEVAMSIZLIKTAN KALMA GELMİŞTİ!

Türkiye’de uzun yıllardır okullarda sınıfta kalma şeklinde bir uygulama yapılmıyordu. İlk defa bu yıl yapılan bu sistem değişikliği ile beraber öğrencilerin sınıf tekrarı yapma ihtimalleri olasılıklar arasına girdi. Bu konu oldukça tartışılırken Milli Eğitim Bakanlığı sınıf tekrarının hangi koşullarda gerçekleşeceğini daha önce açıklamıştı. Ayrıca devamsızlık konusunda da öğrenciler ile velilerin dikkatli olmaları uyarıları yapılıyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI!

Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin bir açıklama yaparak, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak atılan her adımı en ince ayrıntısına kadar planlıyoruz. Hayata geçirdiğimiz tüm projeleri ve değişiklikleri titizlikle de takip ediyoruz. Sınıf tekrarı ve devamsızlık konusu için yeni kararlarımızı uygulamaya sokmuştuk. Bilinmesini isterim ki bu konuda asla taviz verilmeyecek. Öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla alakalı yeni bir uygulama yapılmayacak. Hangi kararı vermişsek o uygulanacak.” dedi.

SINIFTA KALMA NASIL OLACAK?

Sınıfta kalma olarak bilinen uygulamanın nasıl olacağı merak ediliyor. Buna göre liselerde 4 ders ve üzerinde zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacaklar. En fazla 3 dersten başarısız olanlar ise bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecekler. Ancak bu uygulama bu yıl liseye başlayan öğrenciler için geçerli olacak.

Devamsızlık konusunda ise devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler ders başarıları ne olursa olsun başarısız sayılacaklar ve sınıfta kalacaklar. Bu öğrencilerin durumları ile alakalı olarak velileri ile etkin bir iletişime geçilecek. 1. dönem devamsızlıklar ikinci dönem silinmeyecekler ve öğrenciler toplamından sorumlu olacaklar.