MEB İOKBS bursluluk sınavı başvuruları ne zaman? 2024 İOKBS sınav tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 İOKBS bursluluk sınavı için başvuru kılavuzunu yayımladı. Bunun üzerine sınava girecek olan öğrenciler için İOKBS sınavı başvuru tarihleri araştırması da hız kazandı. İOKBS bursluluk sınavı başvuruları ne zaman?
MEB İOKBS bursluluk sınavı başvuruları ne zaman? 2024 İOKBS sınav tarihleri

İOKBS bursluluk sınav başvuru tarihleri son dönemlerin en sık araştırılan konuları arasında yerini alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenleyeceği sınava katılmak isteyenler için MEB harekete geçerek başvuru kılavuzunu yayımladı.

MEB, bu yıl önemli bir karar alarak ŞOKBS sınavındaki soruların güncel olması ve öğrencilerin güncel bilgilerle katılabilmesi için sınav tarihini değiştirdi. Sınav geçtiğimiz yıl eylül ayı içerisinde yapılmıştı. Bu yıl alınan kararla birlikte sınav yaz tatili başlamadan ve okullar kapanmadan yapılacak. Peki, İOKBS bursluluk sınavı ne zaman saat kaçta yapılacak?

İOKBS BURSLULUK SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İOKBS bursluluk sınav başvurularının ne zaman yapılacağı belli oldu. Aktarılan habere göre başvurular 13 Şubat – 1 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak.

İlginizi çekebilecek diğer eğitim haberleri:

İOKBS BURSLULUK SINAV TARİHLERİ

İOKBS bursluluk sınav tarihleri de belli oldu. Geçtiğimiz yıl eylül ayında yapılan sınav için bu yıl değişikliğe gidildi. 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı bitmeden öğrencilerin güncel bilgilerle sınava girebilmesi hedefleniyor. Bu sebeple bu yıl düzenlenecek olan bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’nci sınıflar için 21 Nisan 2024 Pazar günü yapılacak.

Başvurularını yapmak isteyenler için başvuruların e-okul ve MEB'in resmi siteleri üzerinden yapılabileceği belirtildi. Sınava katılmak isteyenler için başvurular onaylandıktan sonra değişiklik yapılamayacağının altı çizildi. Bu sebeple bilgilerin doğru olduğunun hem veli hem de öğrenciler tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor.