Yastık altında 1 tane olan bile yaşadı! Kuyumcular 34.204 TL'den havada kapıyor olan koşsun

Altın birikimi olanlara gün doğdu. Piyasada altına olan talep her geçen gün artarken kuyumcular yoka düşen o altının peşine düştü.
Yastık altında 1 tane olan bile yaşadı! Kuyumcular 34.204 TL'den havada kapıyor olan koşsun

Yastık altında 1 tane olan bile yaşadı! Kuyumcular 34.204 TL'den havada kapıyor olan koşsun - Son dönemde rekor üzerine rekor kıran altın fiyatları cep yakmaya devam ederken altında yaşanan yükseliş sonrasında vatandaş yeniden altın yatırımına yönelmişti.

Türk halkının altın yatırımında vazgeçilmezi olan takı altınlarına yoğun ilgi dikkat çekerken çeyrek, yarım, gram, tam altın ve gremse altına olan talep rekor artış göstermişti. Piyasada zaten çok fazla olmayan gremse altına olan talep ile bu altın yoka düşerken elinde gremse altın olan kişilere yönelik kuyumcuların yeni teklifi açıklandı.

GREMSE ALTIN NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş ziynet altınların da fiyatlarını yükseltirken elinde altını olanların yüzü gülmeye başlamıştı. Altın yatırımcısı yükselen fiyatlarla getirisini katlarken gremse altına ödenen rakamda yükseldi. Kuyumcular gremse altını 35 bin liradan satarken 34 bin 226 liradan satın almaya başladı.

gremse-altin.jpg

ALTIN ALIP SATMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI, ELİNDE ALTINI OLANLAR NE YAPMALI?

Piyasa uzmanı İslam Memiş altın tahmini için yeni yorumlarda bulunurken "Uzun vadede altın satılmaz. Daha yükselişler yeni başladı. Ons altın tarafında 2030 dolar direncindeyiz. Yukarıda 2050-2065 dolar dirençleri var. Ama yıl içinde 2350 dolara kadar yükseliş öngörüm hala devam ediyor.

Diğer yandan gram altın dolardan destek alıyor. Burada da bizim takip ettiğimiz seviye yaz aylarında 2500-2700 TL ve yıl sonunda da 3000 lira seviyesi öngörüm halen devam etmekte. O yüzden altın her fırsatta alınır." diyerek yaşanan düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirdi.

2024 YIL SONU GRAM ALTIN TAHMİNİ! YIL SONUNDA 1 GRAM ALTIN KAÇ TL OLUR, NE KADAR OLACAK?

Yıl sonu içinde fiyat tahmininde bulunan İslam Memiş 2024 yıl sonunda 1 gram altının fiyatının 2 bin 700 - 3.000 TL aralığında olacağını ifade etti.

NOT: Burada yer alan bilgiler haberde ismi geçen kişilerin açıklamaları ve piyasadaki güncel fiyatlardan derlenmiş olup bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir.