Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde "Geleceğin Eğitimcileri" konferansı!

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde “Öğretmenlik Mefkûremiz ve Geleceğin Eğitimcileri” konulu konferansa katılıp açıklamalarda bulundu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde "Geleceğin Eğitimcileri" konferansı!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde “Öğretmenlik Mefkûremiz ve Geleceğin Eğitimcileri” konferansı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Konferansın moderatörlüğünü ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak yaptı.

Öğretmen adaylarına kendilerini iyi yetiştirmelerini tavsiye eden Dr. Nazif Yılmaz, “Öğretmen atamalarına büyük önem veriyoruz. AK Parti döneminde bugüne kadar 750 bin öğretmenin ataması yapıldı. 1923 ile 2002 yılları arasında ise toplamda 530 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Bu öğretmen atamalarına verilen önemi çok net bir şekilde göstermektedir.” dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, 20 yılda 750 bin öğretmen atandığını söyledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın moderatörlüğünü yaptığı "Öğretmenlik Mefkûremiz ve Geleceğin Eğitimcileri" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Mefkurenin önemine değinen ve şu anda dünyada yaşanan bütün sancıların mefkureye sahip olan devletlerin yoksunluğundan kaynaklandığını söyleyen Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, "Bizim mefkuremiz öncelikle adalet sonra iyilik sonra şefkat ve merhamet. Yani bize ait ne kadar değerler varsa kadim kültürümüzde, medeniyetimizde bunlar mefkuremizin özünü oluşturuyor" diye konuştu.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA TAVSİYE!

Öğretmen adaylarına nasihatte bulunan Yılmaz, "Önümüze bir hedef koymalıyız. O hedef iyi bir muallim olmak, iyi insan yetiştirmek ve kendi coğrafyamızı Türkiye'yi dünyada güçlü bir ülke haline getirmek" dedi.

Yılmaz, öğretmen atamaları ile ilgili, "Geçen yıl 69 bin öğretmen ataması yapıldı. Yani 2022 Eylül ve 2023 Mart ayı itibari ile tam 8 ay içinde 69 bin öğretmen 4 bin küsuru engelli olmak üzere 70 bin öğretmen atandı. 1923'ten AK Parti iktidarına kadar atanan toplam öğretmen sayısı 530 bin. 2003'ten 2023'e kadar atanan öğretmen sayısı 750 bin. Dolayısıyla ciddi bir öğretmen normunda açıklık kapatılmış oldu" diye konuştu.

Programın sonunda Prof. Dr. Kızıltoprak, Dr. Nazif Yılmaz'a hediye takdiminde bulundu.