KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim sınav tarihleri BELLİ OLDU! 2024 KPSS ne zaman yapılacak?

Memur olmak isteyenlerin mutlaka girmesi gereken sınavların başında yer alan KPSS sınavında tarihler merak konusu oldu. Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS için tarihler belli oldu. Peki, KPSS ne zaman yapılacak? İşte detaylar
KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim sınav tarihleri BELLİ OLDU! 2024 KPSS ne zaman yapılacak?

KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim sınav tarihleri belli oldu! Sınava girmek isteyen adaylar, arama motorları üzerinden 2024 KPSS ne zaman yapılacak? Sorularına yanıt arıyor. Merakla beklenen sorunun cevabını ÖSYM resmen verdi!

2024 KPSS SINAV TARİHLERİ

Düz memurluk için adayların özellikle çift yıllarda yapılan sınavlara katılması gerekiyor. Bu anlamda 2024 KPSS başvuru ve sınav tarihleri merak ediliyor. KPSS sınav takvimi belli oldu. ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre 2024 KPSS sınav tarihleri şu şekilde:

14 Temmuz: 2024 KPSS lisans oturumu (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri)

20 Temmuz: 2024 KPSS lisans (Alan Bilgisi) 1. gün oturumu

20 Temmuz tarihinde, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 2. gün oturumu

21 Temmuz: KPSS Lisans

8 Ağustos: (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ÖABT sınavı yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar da açıklandı. 3 Mayıs 15 Mayıs tarihleri arasında adaylar başvurularını yapabilecek.

Başvurular ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden belirtilen tarihler arasından alınacak.

KPSS SINAV SONUÇLARI

Açıklamanın devamında ise KPSS sınav sonuçlarına da yer verildi. KPSS Lisans sonuçları 23 Ağustos tarihinde, KPSS Ön Lisans sonuçları 20 Eylül tarihinde, Ortaöğretim sonuçları ise 4 Ekim tarihinde açıklanacak.