Bu eğitimciler Uşak’ın gururu oldu

Uşaklı eğitimciler tarafından hazırlanan ders kitabı sıralardaki yerini aldı. 7 kişilik ekip tarafından oluşturulan eser yaklaşık 700 bin öğrenciyle buluştu.
Bu eğitimciler Uşak’ın gururu oldu

Uşaklı 7 öğretmen tarafından hazırlanan 6. sınıflar için Türkçe Ders Kitabı, 2018-2019 eğitim öğretim yılında İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Ordu, Rize, Samsun, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Aydın, Konya ve Antalya’da yaklaşık 700 bin öğrenciyle buluştu.

Geçtiğimiz 2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı inisiyatifi ile Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan 7 kişilik komisyon tarafından hazırlanan Türkçe kitabı, Uşak’ın gururu oldu.

Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında 9 ay boyunca gecelerini gündüzüne katarak kitabı hazırlayan komisyonun yazar kadrosunda Türkçe öğretmenleri; Gülten Erkek, Sabri Ceylan, Kadir Duru ve Murat Pastutmaz yer aldı.

Kitabın tasarım çalışmalarını Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hayrullah Orhan, çizim çalışmalarını ise Görsel Sanatlar Öğretmeni Halil Şimşek yürüttü.  Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Batur ve Türkçe Öğretmeni Sabri Ceylan editörlük görevini üstlendi.

“COĞRAFYA VE İNGİLİZCE KİTAPLARI DA UŞAKLI EĞİTİMCİLER TARAFINDAN HAZIRLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanan Uşaklı eğitimcilerin 9 aylık el emeği göz nuru çalışması, eğitim çevrelerinden çok olumlu eleştiriler alırken bir başka sevindirici gelişme de yine Uşaklı eğitimciler Alper Soyatlar, Bülent Aça ve İsmail Solak tarafından hazırlanan 10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı ve Ali Keleş, Fatma Arzu Ağaoğlu, Coşkun Aker ve Yavuz Karadağ tarafından hazırlanan, 5 Sınıf İngilizce Destek Materyali kitaplarının da yüz binlerce öğrenci tarafından desteklenerek 5 yıl süre ile okullarda öğrencileri bilgilendirecek olması oldu.

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:  “Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2017’nin Ekim ayında oluşturulan komisyonlar tarafından yazılan ders kitapları, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de titizlikle takip ettiği kitap yazma sürecinde komisyonların yoğun çalışmalar sonucunda kaleme aldıkları kitaplar, gerekli incelemelerden geçerek 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ders kitabı ve destek materyali olarak okutulmaya başlandı.

Öğretim programlarının çağdaş düzenlemelerini başarılı ve ayrıntılı bir şekilde ders kitaplarına yansıtarak geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesilleri yetiştirme hedefiyle yola çıkan komisyonlar, ders kitaplarının yazılması alanında da Uşak’ta görevli öğretmenlerin gerekli donanım ve bilgi birikimine sahip olduğunu kanıtlamış oldular.

Ders kitaplarının yazılması sürecinde ilimizdeki komisyonlara verilen Türkçe, Coğrafya ve İngilizce derslerine ait kitaplardan Türkçe ve Coğrafya derslerine ait kitapların Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanarak beş yıl boyunca Türkiye’deki okullarda ders kitabı olarak okutulması kararlaştırıldı. Yine ilimizdeki komisyon tarafından yazılan İngilizce kitabının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl okullarda destek materyali olarak kullanılmasına karar verildi.”

Türkçe 6. Sınıf Ders Kitabı İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Ordu, Rize, Samsun, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Aydın, Konya ve Antalya’da yaklaşık 700 bin öğrencimizle; Coğrafya 9. Sınıf Ders Kitabı ise Türkiye genelinde yaklaşık 320 bin öğrencimizle buluşmuş oldu. Coğrafya 10. Sınıf Ders Kitabının da yazımı tamamlanmış olup Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Kitapların yazım sürecinde komisyonlara her türlü desteği veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Şahin, komisyonlarda görevli öğretmenleri kutlayarak başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Türkçe ve İngilizce Ders Kitaplarının Milli Eğitim ve üniversite işbirliğinin de başarılı bir örneği olduğunu belirten Bülent Şahin, üniversitelerle eğitim alanında işbirliğine önem verdiklerini belirtti.

İlimizdeki komisyonlar tarafından yazılan Türkçe, Coğrafya ve İngilizce kitaplarına Milli Eğitim Bakanlığının www.eba.gov.tr/ekitap adresinde de ulaşılabilmektedir. “

İlgili Haberler