2023 Güz Dönemi AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖF güz dönemi final sınavlarının tamamlanması ile sonuçların açıklanacağı tarih gündeme geldi. Sınava katılım sağlayan öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor.
2023 Güz Dönemi AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Güz Dönemi final sınavları 21 Ocak Cumartesi ve 22 Ocak Pazar 2023 tarihleri arasında yapıldı. Sınavın tamamlanmasının ardından AÖF sonuçları için bekleyişe geçildi. Sınava katılan öğrenciler 2023 AÖF güz dönemi final sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ile açıklamaya gözlerini çevirdi.

AÖF GÜZ DÖNEMİ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi AÖF sınav tarihleri, yayımlanan akademik takvimle birlikte belli oldu. Takvime göre; güz dönemi final sınavları 21-22 Ocak 2023 tarihleri arasında tamamlandı. Bu nedenle adaylarAÖF sınav sonuçları için geri sayıma başlarken AÖF güz dönemi final sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yıllarda sonuçlar sınavın ardından 10-15 gün içinde açıklanrken bu yıl da şubat ayının ilk haftalarında açıklanması bekleniyor. Açıklanan sınav sonuçları ise "aosogrenci.anadolu.edu.tr" adresi üzerinden erişime açılacak.

AÖF GEÇME NOTU NEDİR?

AÖF 2022-2023 eğitim öğretim yılında ders geçme notu 35 olarak belirlenirken öğrencilerin sorumlu oldukları dersleri başarıyla vermeleri için vize ve final ortalamalarının otuz beş ve üstü olması gerekmektedir. Güz yarıyılı sınavlarında başarısız olan öğrenciler için bahar yarıyılının da sona ermesiyle yaz okulu sınavları düzenlenecek. 

AÖF 2023 BAHAR DÖNEMİ SINAV TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi güz yarıyılının sona ermesinin ardından bahar dönemi başlayacak. Bahar döneminde öğrenciler ara sınav ve dönem sonu sınavlarına katılacak. Yayınlanan takvime göre vize sınavları 15-16 Nisan 2023’de, dönem sonu sınavları ise 27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Yaz okulu sınavları ise 19 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

İlgili Haberler