20 Kasım Pazartesi için TATİL kararı! O ilde Valilikten SON DAKİKA öğrencilere tatil MÜJDESİ

Türkiye'de 72 ilde fırtına, sağanak yağış, sel, kar ve dolu uyarısı yapılırken 20 Kasım 2023
20 Kasım Pazartesi için TATİL kararı! O ilde Valilikten SON DAKİKA öğrencilere tatil MÜJDESİ

20 Kasım Pazartesi için TATİL kararı! O ilde Valilikten SON DAKİKA öğrencilere tatil MÜJDESİ - Milyonlarca öğrenci 10 Kasım 2023 Cuma günü çalan son ders zilinin ardından 2023 -2024 eğitim öğretim yılının birinci ara tatiline çıkmıştı.

7 günlük tatilin ardından öğrenciler ve öğretmenler 20 Kasım 2023 Pazartesi günü çalacak olan ilk zil ile ders başı yapmayı bekliyordu. Ancak Türkiye'nin 72 ilinde bir anda bastıran karakış büyük bir şok etkisi yaratırken okullarda ara tatilin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu olmuştu. Konu hakkında son dakika kararı açıklandı.

MEB'DEN SON DAKİKA DUYURUSU BEKLENİYORDU İSTANBUL VALİLİĞİ KARARINI AÇIKLADI!

Bir anda hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş, pek çok ilde kar yağışının başlamasına neden olurken gök gürültülü sağanak yağışta sel ve su baskınlarına neden oldu. Şiddetli fırtına çok sayıda ilde korkutan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olurken İstanbul Valiliği son dakika tatil kararı aldığını duyurdu.

istanbul-okul-tatili.jpg

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada "İstanbul’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile İlçesi’nde 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak, Şile İlçesi’ndeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacaktır" denilerek Şile ilçesinde bulunan tüm okullarda eğitime 1 günlük zorunlu tatil kararı açıklandı.

ANKARA, İZMİR, İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ, 20 KASIM 2023 PAZARTESİ ARA TATİL UZATILACAK MI?

Ankara, İzmir ve İstanbul için tatil kararı alınmazken Zonguldak, Amasra, Batman il genelinde okullar tatil ilan edilirken Bingöl Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerinde, Diyarbakır'ın Kulp ve Bismil ilçesinde, Sinop Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçeleri ve köylerinde, Düzce Akçakoca ve Yığılca'da eğitime 1 günlük ara verildi.

Karabük'ün Eflani ve Eskipazar ilçelerinde, Sakarya'nın Hendek ilçesinin yüksek mahallelerindeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, Sümbüllü Kırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dede Düzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye, Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. Bu il ve ilçelerde 20 Kasım 2023 Pazartesi günü okullar tatil ilan edildi.