18 yaş üstü herkes kontrol etsin! Başvurular bu gece 23.59’DA SONA ERECEK

18 yaş üstü herkesi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son haberin detaylarına göre başvuruların bu gece yarısı 23.59'da sona ereceği belirtildi. Başvurulara ilişkin merak edilen bütün detaylar belli oldu.
18 yaş üstü herkes kontrol etsin! Başvurular bu gece 23.59’DA SONA ERECEK

Üniversitede eğitim almak isteyenlerin girmesi gereken YKS için son başvurular bu gece alınacak. Adayların başvurularını online olarak yapması ve beraberinde sınav ücretini yatırması gerekiyor. Peki, YKS başvuruları nasıl yapılır? YKS başvuru ücreti ne kadar? İşte YKS başvurusu hakkında merak edilenler!

Aktarılan son haberin detaylarına göre 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvurmak isteyenler için başvuruların bu gece yarısı 23.59’da tamamlanacağı duyuruldu. Başvurmak isteyenlerin bu sebeple elini çabuk tutması gerekiyor.

BAŞVURULAR 1 ŞUBAT’TA BAŞLAMIŞTI

YKS için başvurular 1 Şubat 2024 tarihinde başlamıştı. Başvurmak isteyenler başvurularını ÖSYM’nin internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek giriş yapabilecek.

Başvurular 26 Şubat 23.59 tarihinde sona erecek. Ancak adaylar para yatırma işlemlerini 27 Şubat tarihine kadar tamamlayabilecek. Başvurusunu tamamlayanlar için sınav ücretinin 295 TL olduğu ifade edildi. 295 TL olan oturum ücreti her bir sınav için alınacak.

SINAVLAR NE ZAMAN?

Sınava katılmak isteyenler sınav tarihlerini de merak ediyor. Buna göre yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testi ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak olup, sınav sonuçlarının 17 Temmuz 2024 tarihinde adayların erişimine açılacağı ifade edildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

YKS başvuru yapmak isteyenler ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapması gerekiyor. Burada katılacakları sınavları seçerek, sınav merkezleri hakkında tercihte bulunmaları ve bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor. Daha sonra başvuruların kaydedilmesi ile birlikte en geç 27 Şubat tarihine kadar sınav ücretinin ÖSYM’nin belirttiği mobil uygulama, ATM ya da banka şubeleri üzerinden yatırılması gerekecek.