Ukrayna'dan Rusya'ya yanıt! 3 İHA düşürüldü

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken Ukrayna Lideri Zelenski, üç İHA'nın düşürüldüğünü ifade etti. Rusya Savunma Bakanlığı da bu İHA'ların düştüğünü doğruladı.
Ukrayna'dan Rusya'ya yanıt! 3 İHA düşürüldü

Ukrayna'dan Rusya'ya yanıt! 3 İHA düşürüldü. Yaklaşık 1,5 yıldır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Bu hususta açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın iki ilçesine saldırı gerçekleştirdiğini 3 İHA'nın düşürüldüğünü ifade etti. "Eminim ki askerlerimiz Rusya'ya cevap verecektir, somut olarak cevap verecektir." dedi.

Ukrayna tarafından gelen bu açıklamanın ardından ise Rusya Savunma Bakanlığı, İHA'ların düşürüldüğünü ancak 5 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırının gerçekleştirildiği bir diğer şehir ise Rostov. Saldırı hakkında açıklamalarda bulunan Rostov Valisi, hiçbir yaralanmanın olmadığını sözlerine ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Maria Zaharova da tren garında çıkan yangını kınarken Ukraynalı aşırı milliyetçiler ise tarihi eserlerinin darp edildiğini ifade ederek bu duruma tepkisini dile getirdi. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı ve binlerce sivilin yaralandığı savaş devam ederken Ukrayna Lideri Zelenski ise taarruz mesajı vermişti.

UKRAYNA'DAN TAARRUZ SİNYALİ

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna Lideri Zelenski, yapılan saldırılara sessiz kalmadıklarını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Zekenski taarruz mesajı vermişti fakat Rusya'ya gerçekleşen herhangi bir saldırı şimdiye kadar üstlenilmedi.

Rusya ise Ukrayna'nın belli bölgelerine saldırmaya devam ediyor. Savaş iki yılına yaklaşırken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. "Eminim ki askerlerimiz Rusya'ya cevap verecektir" ifadelerine yer verdi.