Netanyahu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve İsrail hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi.
Netanyahu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap!

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan bugün TBMM’de AK Parti’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail’e ve İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu’ya dair açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarına Binyamin Netanyahu akşam saatlerinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren Binyamin Netanyahu, “Erdoğan İsrail’i bir terör devleti olarak adlandırıyor. Ancak aynı Erdoğan Hamas’ın terör eylemlerini destekliyor. Kendisi Türkiye sınırları içerisindeki Türk köylerini bombaladı. Onun vaazlarını kabul etmeyeceğiz.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir. Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun. Hamas, Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra da hakkını, haklarını elinden aldınız. İsrail, Amerika birlikte aldılar. Bu gerçekleri görelim. Ama hala benim ülkemde bile Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var.

Buradan Netanyahu'ya sesleniyorum; sende atom bombası var mı, yok mu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun.

Bunları biz biliyoruz. Artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol, neye sahip olursan ol ama gidicisin. Ahlak, vicdan, onur namına ne varsa hepsini kaybedenler insan değil ancak belhüm adal olabilir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren Binyamin Netanyahu’nun yaptığı açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir açıklama daha yapması bekleniyor. Türkiye’nin İsrail – Filistin savaşında Filistin’den yana tavrının devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.