İsrail hükümetinde istifa! Enformasyon Bakanı görevi bıraktı!

İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ederken bir istifa haberi geldi. İsrail Enformasyon Bakanı Galit Distel Atbaryan’ın istifa ettiği açıklandı.
İsrail hükümetinde istifa! Enformasyon Bakanı görevi bıraktı!

Dünyanın gözü kulağı İsrail ile Filistin arasında başlayan savaşta bulunuyor. Bu savaşın çok kanlı olması tepki çekerken İsrail Gazze’yi abluka altına aldı. Bombalarla Gazze’ye büyük zarar veren İsrail’in saldırıları sürerken İsrail hükümetinden bir istifa haberi geldi. Verilen bilgilere göre İsrail Enformasyon Bakanı Galit Distel Atbaryan istifa etti.

NEDEN İSTİFA ETTİ!

İsrail Enformasyon Bakanı Galit Distel Atbaryan’ın neden istifa ettiği de belli oldu. İsrail’in Gazze’ye saldırılarının ardından Enformasyon Bakanlığı’nın işlevsiz kaldığı ve bu bakanlığın bütçesinin kamu israfına dönüştüğü gerekçesi ile Bakan Galit Diysel Atbaryan istifasını açıkladı.

İsrail Enformasyon Bakanı Galit Distel Atbaryan bir açıklama yaparak, “Ulusal direnci güçlendirmekle görevli olan Enformasyon Bakanlığı yeni kuruldu ve sadece 17 hafta önce bütçe verildi. Gazze’ye saldırılar sürerken uluslararası alanda İsrail hakkında enformasyon sağlamakta Dışişleri ve Diaspora bakanlıkları görevlendirildi. İsrail’in saldırılar sırasında her kuruşa ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Böyle bir ortamda bakanlık görevini sürdürmem kamu bütçesinin israfı olacaktı. Devlet bünyesinde bu bakanlığın işlevini yürüten çok sayıda kurum var.” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’ya teşekkür eden İsrail Enformasyon Bakanı Galit Distel Atbaryan kendisine bu görevi verdiği için şikran duyduğunu belirtti. Ayrıca İsrail Enformasyon Bakanı Galit Distel Atbaryan bakanlığın bütçesinin gazze Şeridi çevresinde yaşayan İsraillilere göndermesini Netahyahu’dan istedi.

Öte yandan Likud Milletvekili Galit Distel Atbaryan’ın bu görevini sürdüreceği bildirildi.

İsrail ile Filistin arasındaki savaş her geçen gün daha da şiddetleniyor. Dünyanın en büyük endişesi şu anda savaşın farklı ülkelere de yayılması olarak görülüyor.