FED FAİZ kararı ne zaman açıklanacak? 2024 Ocak ABD Merkez Bankası faiz toplantısı tarihi

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? sorusu gündemin en sık araştırılan soruları arasında yerini aldı. FED faiz kararı 2024 ocak ayı için araştırmalar hız kazandı. Aralık ayı toplantısında politika faizi sabit bırakılmıştı. Peki, FED toplantısı ne zaman?
FED FAİZ kararı ne zaman açıklanacak? 2024 Ocak ABD Merkez Bankası faiz toplantısı tarihi

FED politika faizi piyasalara yön veren verilerini açıklamaya devam ediyor. Aralık ayında düzenlenen toplantıda politika faizi değişmemiş, yüzde 5,25 – 5,50 arasında sabit bırakmıştı. Ancak 204 yılı için faiz indirim sinyalinin verilmesi üzerinde bankanın ne yönde bir karar vereceği merak konusu oldu.

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024 FED Merkez Bankası faiz toplantısı ne zaman yapılacak? Toplantı tarihine ilişkin merak edilenler haberimizde

OCAK 2024 FED TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ocak 2024 FED toplantı tarihi için heyecanlı bekleyiş başladı. Açıklandığında altın, dolar, euro ve borsa gibi değerli emtialara yön veren FED faiz kararı son olarak sabit olarak açıklanmıştı. Yapılan açıklamaya göre FED toplantısı 31 Ocak 2024 tarihinde yapılacak. Ocak ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, toplantı ne zaman düzenlenecek? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Yılın ilk FED faiz kararı toplantısı 30 – 31 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak. Toplantı kararının ise 31 Ocak 2024 saat 21.00’de dünyaya duyurulması bekleniyor.

FED OCAK AYI FAİZ KARARI

FED Ocak ayı faiz kararı ayın sonunda açıklanacak. piyasalarda az da olsa bir indirim beklentisi oluştu. 2023’ün son toplantısında politika faizi değişmeyerek sabit bir şekilde zirvede bırakılma kararı alındı. Konu ile ilgili Başkan Jerome Powell, açıklamasında para politikasında dikkatli hareket edeceklerini söylemişti.