İran'da Kasım Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde patlama 73 ölü çok sayıda yaralı var

İran'da 2 farklı noktada meydana gelen patlama ile çok sayıda kişi hayatını kaybetti.
İran'da Kasım Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde patlama 73 ölü çok sayıda yaralı var

ABD'ye ait olan insansız hava aracı saldırısı sonucunda hayatını kaybeden İslam Devrim Muhafızları Generali Kasım Süleymani'nin hayatını kaybedişinin 4. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninde patlama meydana geldi. 2 farklı noktada meydana geldiği açıklanan patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre 73 kişi hayatını kaybetti.

İran Devrim Muhafızları'nın seçkin birliği Kudüs Gücü eski komutanı Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında meydana geldiği belirlenen patlamada ilk belirlemelere göre 73 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Yerel medya patlamaların terör saldırısı olduğunu iddia etti.

İRAN'DA PATLAMA!

ABD'nin insansız hava aracı saldırısında öldürülen İslam Devrim Muhafızları Generali Kasım Süleymani'nin ölümünün dördüncü yıldönümü anma töreni sırasında İran'ın Kerman kentindeki mezarlık yakınında iki patlama meydana geldi. En az 73 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var.

İran Devrim Muhafızları'nın seçkin birliği Kudüs Gücü eski komutanı Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda patlamalar meydana geldi. Tehran Times patlama nedeniyle en az 73 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 171 olarak açıklandı. İran medyası patlamaların bir terör saldırısı olduğunu duyurdu. İran'ın Tasnim ajansı patlamaların bölgeye bırakılan 2 çantadan kaynaklandığını yazdı. Haberde çantaların uzaktan kumanda ile patlatıldığı bilgisine yer verildi.

Uluslararası basın tarafından yapılan açıklamada 10 dakika arayla peş peşe patlama meydana geldiği iddia edilirken görüntülerde de çok sayıda ambulansın olay yerine sevk edildiği, ancak yoğun kalabalık ve izdiham yaşandığı ekranlara yansıdı.