Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya İsrail'e destek açıkladı

Hamas tarafından yapılan saldırının ardından İsrail tarafından Filistin'e açılan savaş Orta Doğu'da alarm zilleri çalmasına neden oldu.
Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya İsrail'e destek açıkladı

İsrail ile Filistin arasında başlayan savaşı değerlendirmek üzere toplantı kararı alan ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ortak bildiriye imza attı. Hamas tarafından yapılan saldırının ardından İsrail tarafından yapılan savaş açıklaması büyük yankı uyandırmıştı.

Yapılan açıklamada tüm liderler Hamas tarafından yapılan saldırıyı sert bir dille kınarken Filistin hakkının meşru haklarının farkında olduklarını ancak, Hamas tarafından yapılan saldırıların bu haklara hiçbir katkı sunamayacağını belirtti. Filistin tam abluka altına alınırken liderler ise İsrail'e destek mesajı yayımladı.

İSRAİL BEKLEDİĞİ DESTEĞİ ALDI!

Yayımlanan ortak bildiride liderler "Hamas'ın terör eylemlerinin hiçbir gerekçesi, hiçbir meşruiyeti olmadığını ve evrensel olarak kınanması gerektiğini açıkça belirtiyoruz." diyerek "Hepimiz Filistin halkının meşru isteklerinin farkındayız ve hem İsrailliler hem Filistinliler için eşit düzeyde adalet ve özgürlük adımlarını destekliyoruz.

Ancak şüphesiz ki Hamas bu istekleri temsil etmiyor ve Filistin halkına daha fazla terör ve katliamdan başka bir şey sunmuyor." diyerek bu savaşta İsrail'in yanında olduklarını dile getirdiler. İsrail'in kendisini savunmasına destek vereceklerini belirten liderlerin mesajları sosyal medyada büyük yankı uyandırırken Filistin'e İsrail tarafından başlatılan abluka kapsamında elektriklerin ardından suların da kesildiği belirtildi.