İsrail - Filistin gerilimi! Hamas Aksa Tufanı operasyonunu başlattı!

İsrail ile Filistin arasında yine ipler gerildi. Filistin’e bağlı Kassam Tugayları İsrail’e bu sabah sızarak saldırılar düzenlediler. Bu gelişme üzerine İsrail de Gazze’ye roketlerle saldırdı.
İsrail - Filistin gerilimi! Hamas Aksa Tufanı operasyonunu başlattı!

Uzun yıllardır gerilimin bir türlü bitmediği İsrail – Filistin olayında bu sabah itibariyle bir başka boyuta geçildi. İsrail’in farklı noktaları bu sabah Gazze’den ateşlenen roketlerle hedef alındı. Ayrıca Kassam Tugayları İsrail’in içine sızarak silahlı saldırılar düzenleyerek kilit noktaları ele geçirmeye başladı. Buna misilleme olarak ise İsrail de Gazze’ye roketlerle saldırmaya başladı.

İSRAİL - FİLİSTİN SAVAŞI!

İsrail’in Gazze’ye gönderdiği roketlerden dolayı 5 kişinin öldüğü ve 100 kişinin de yaralandığı bildirildi. Buna karşılık Kassam Tugaylarının da İsrail içine sızmasıyla 100 İsraillinin öldürdükleri belirtildi.

İsrail ordularından bir açıklama yapılarak, “İsrail ordusu savaş durumu alarmı vermiştir. Hamas saldırıların sonucuna katlanacak.” denildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant’ın ise yedek askerleri göreve çağıran bir kararname imzalayarak uygulamaya soktuğu belirtildi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise, “Savaştayız. Düşmanımız daha önce hiç bilmediği bir bedel ödeyecek.” açıklamasını yaptı.

Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf da bir açıklamada bulunarak İsrail’e karşı Aksa Tufanı başlattıklarını ve ilk aşamada 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu. Dayf bir video yayınlayarak, “Filistin halkı yeniden devrim yapmıştır. Bir devlet kurma projesine geri dönülmüştür. İsrail’in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık. Bunun için de İsrail’e karşı Aksa Tufa operasyonunu başlattık. Aksa Tufanı İsrail’in düşündüğü ve beklediğinden daha büyük olacak. Arap dünyasını buna destek olmaya çağırıyoruz. Elinde tüfek olan herkes bunu çıkarsın. Operasyona katılamayanlar da destek olsunlar.” dedi.

İlk aşamada Kassam Tugayları İsrail’in hava üstlerini ve askeri bölgelerini hedef aldılar.

İsraiil Savunma Kuvvetleri de bir açıklama yaparak, “Bir dizi terörist Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına sızdı. Gazze Şeridi’ni çevreleyen bölgede yaşayanlar evlerinden çıkmasınlar. İsrail Savunma Kuvvetleri İsrailli sivilleri savunacak ve Hamas terör örgütü eylemlerinin bedelini ağır ödeyecek.” denildi.