Ve Şelale kafe satıldı

Şelale Kafe ve oradaki sosyal tesisleri de kapsayan 12 bin 431 metrekarelik arsa, düzenlenen ilk ihalede 44 milyon TL’ye satıldı.
Ve Şelale kafe satıldı

Metin Çekçek (Altınsar ve Sarar Tekstil sahibi )

Erol Polat (Polat Battaniye ve Tekstil sahibi)

Arsayı alanların Altınsar ve Sarar Tekstil sahibi İşadamı Metin Çekçek ve Polat Battaniye ve Tekstil sahibi Erol Polat tarafından oluşturulan konsorsiyum olduğu öğrenildi.

İhaleye başka giren olmadı

İYİ Parti Belediye Meclis Grubunun karşı çıktığı ihale; yeni Uşak Belediye binasında bulunan encümen odasında yapıldı.

İhaleye Altınsar ve Polat Tekstil tarafından oluşturulan konsorsiyum’da başka giren olmadı.

İhale artırımı, muhammen bedel olan 43 milyon TL’den başladı. Konsorsiyum 44 milyon 420 bin TL’ye kadar artırdı ve bu fiyattan arsayı aldı.

Edinilen bilgilere göre; Altınsar ve Polat Tekstil tarafından oluşturulan konsorsiyum burada bir otel inşa ederek Türkiye’de ünlü bir oteller zincirinin Uşak’a gelmesini sağlayacaklar. 

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın 1 Şubat’ta yapılan Uşak Belediye Meclisi Toplantısında buranın belediyeye gelir elde etmek için değil, Uşak’ta yeterince otel olmadığından dolayı kendisine gelen taleplerden dolayı ihaleye çıktıklarını söylemişti.

İYİ Parti Uşak Belediye Meclisi Üyesi Himmet Duygu’da Başkan Çakın’a karşı çıkarak; “Uşak’ta müşteri olmadığı için Rönesans Otel kapatıldı. Ramada Otel, Grand Uzcan gibi büyük otellerin bile yüzde 60 - 80 arasında kapasite ile çalışmaktadır. Burası Uşak halkının yürüyerek gidebileceği yegâne mesire alnıdır. Otele araçla gidilir. Hacıkadem tarafına otel yapın” demişti.

(SALİH KILINÇ /HABER)

İlgili Haberler