Hatay’da büyük facia! Şehir SULAR ALTINDA kaldı

Türkiye, yaz aylarında alması gereken yağışları beklediği miktarda alamadı. Durum böyle olunca bir dönem kuraklık sıkıntısı çekiliyordu. Ancak son günlerde etkili olan sağanak yağış, Hatay’ın resmen sular altında kalmasına neden oldu. İşte detaylar..
Hatay’da büyük facia! Şehir SULAR ALTINDA kaldı

Aktarılan son habere göre Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili sağanak yağış sebebi ile şehir resmen sular altında kaldı. Yağış o kadar etkiliydi ki, kent merkezinde sular 1,5 metre yükselirken, mahsur kalan vatandaşlar için AFAD harekete geçti. Vatandaşların botlarla kurtarıldığı bilgisi geldi.

Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü havaların birden soğuyacağı ve Türkiye’nin sağanak yağış etkisi altında kalacağını belirtmişti. Uyarılar yerini buldu ve akşam saatlerinde Hatay’da sağanak yağış etkisini gösterdi. Kent merkezinde suların yüksekliği 1,5 metreyi buldu.

20230702-iskenderun-deniz-seviyesi-su-deprem-aa.jpeg

DEPREM SONRASI OLMUŞTU

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraşlı merkezli depremden büyük etkilenen illerin başında Hatay geliyordu. Depremden sonra yer yer çökmelerin yaşandığı İskenderun bu sebeple şuanda sular altında kaldı. Dalgaların boyutunun 5 metreyi bulduğu ve bu sebeple özellikle Çay Mahallesi’nde hem ev hem de işyerleri sular altında kaldı.

AFAD YARDIMA KOŞTU

Suların yükseldiği ve yer yer 1,5 metre yüksekliğe gelmesi sebebi ile mahsur kalan vatandaşların yardımına AFAD koştu. AFAD, suların yükselmesi ile mahsur kalan vatandaşları kaldıkları yerde botlar yardımı ile kurtarıldı. Aynı zamanda bölgede yüksek tonajlı araçlar ve iş makineleri de çalışmaya devam ediyor.

Bölgedeki vatandaşlardan biri olan Çağrı Özdemir, her yağışta kentin sular altında kaldığını ifade ederek, “Depremden beri burası böyle ve en ufak yağmurda böyle oluyor. Dünden beri ben motorlarımı ve araçlarımı kurtarmaya çalışıyorum” dedi.

Meteoroloji’nin aktardığı son habere göre sağanak yağış gece saatlerine doğru etkisini kaybedecek.