Belediyeden Mobil Atık Getirme Merkezleri ile ‘Sıfır Atık Sıfır Kayıp’ projesi

Uşak Belediyesi, merkez ilçe genelinde geri dönüşüm ve çevre temizliği konusundaki çalışmalarına hız verdi. Geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla ilçe içerisindeki belli noktalara 'Mobil Atık Getirme Merkezleri' kurulmaya başlandı.
Belediyeden Mobil Atık Getirme Merkezleri ile ‘Sıfır Atık Sıfır Kayıp’ projesi


Uşak Belediyesi, Sıfır Atık Projesi için devam eden çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, şehrin çeşitli noktalarını Mobil Atık Getirme Merkezleri ile donattı. Bölme, Kemalöz, Karaağaç, Aybey, Cumhuriyet, Atatürk, Sarayaltı ve Ünalan Mahalleleri’ne yerleştirilen Mobil Atık Getirme Merkezleri, ‘Sıfır Atık Sıfır Kayıp’ sloganıyla hizmet vermeye başladı.



8 Farklı Mahallede Konumlandırıldı
Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, temiz bir çevre ve sürdürülebilir bir yaşam için planladıkları çalışmalarla, çevre temizliğine katkı sağlamaya devam ediyor. Son olarak 8 farklı mahallenin merkezi noktalarına konumlandırılan Mobil Atık Getirme Merkezleri ile kağıt/karton ürünlerden plastik malzemelere, metal malzemelerden, cam eşyalara, elektronik eşyalardan atık pillere; geri dönüşüme müsait bir çok malzemenin atıkları bir noktada toplanabilecek.


“Şehrimize Hayırlı Uğurlu Olsun”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi için çalışmalarının artarak devam edeceğini kaydederek, “Yaptığımız bu çalışma ile daha temiz bir çevre ve daha sistemli bir geri dönüşüm organizasyonu elde etmeyi hedefliyoruz. İnşallah hedeflediğimiz noktaya kısa sürede varacağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


Ayrıca Başkan Çakın açıklamasında; Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin sayısının artırılacağı, bu ve benzeri konudaki çalışma ve faaliyetlerin artarak devam edeceği belirtildi.

(AYŞEGÜL ÇAMLI / HABER)



 

İlgili Haberler