Göğem Köyündeki yangın neden çıktı?

Merkez İlçeye bağlı Göğem Köyünde bugün öğle saatlerinde başlayan yangın şiddetini artırarak devam ediyor. Özgöbeklere ait besihane boşaltıldı. Güneş panellerinin bulunduğu tepe tüm söndürme çalışmalarına rağmen alevlerle sarıldı.
Göğem Köyündeki yangın neden çıktı?

Peki, bu tüm Türkiye’de çıkan yangınlarla eş zamanlı olarak çıkan yangın neden çıktı? Başlangıç noktasında olay gören işçiler neler söyledi? Göğem Köyü Muhtarı Yalçın Cakcak neler söyledi?

Tüm bu soruların cevabı Salih Kılınç’ın röportajlarında:

ELKTRİK TRAFOSUNDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR Mİ?

Yangının başladığı saatlerde göl evlerinde bir villada çalışan 2 gençten birisi olan Ali Osman; “Bir evin havuzunda işçi olarak çalışıyorduk. Mola sırasında karşımızdaki tepede bulunan elektrik trafosunun bulunduğu alandan bir anda dumanlar çıkmaya başladı ve ortalık duman içerisinde kaldı. Bizde 112’yi arayarak durumu bildirdik. Sonra üzücü bir kaza yaşandı. Kazada yaralananlara yardım ettik” dedi.

MUHTAR CAKCAK; “CİĞERLERİMZİ YANIYOR ZARARIMIZ BÜYÜK”

Göğem Köyü Muhtarı Cafer Cakcak, “Yangın saat 13.30 sıralarında bilmediğimiz bir nedenle başladı. Ben geldiğimde küçük bir yangındı. Rüzgârla şiddetlendi. Devleti bütün erkanı ve ekipleri burada. Ama ciğerlerimiz yanıyor. Bu yangını bir an önce söndürmelerini istiyoruz. Baya bir ormAn ve 3 ev yandı” dedi.

“CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ÖZKAN YALIM; “AĞAÇLARIN HALİ İÇLER ACISI”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım; “Haber aldığımda Banaz ilçesindeydim. Muhtarın telefonu ile kısa bir sürede geldim. Evlerde çıkan yangın muhtemelen sıçrayan kozalaklardan çıktı. Şu anda ormanlık alanlarda yüzlerce yanan ağacın görüntüsü içler acısıdır.

Ne yazık ki gerek Uşak’ta ve gerekse yurdumuzda yangınlar bizleri kahretti. İnşallah bu yangın en kısa zamanda kontrol altına alınır” dedi.

İYİ PARTİ UŞAK İL BAŞKANI ŞENER TOKÖZ; “İÇİMİZ YANIYOR”

Yangını haber alır almaz Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve parti yöneticisi Evren Duygu ile kolilerce su alarak olay yerine gelen İYİ Parti Uşak İL Başkanı Şener Toköz, getirdiği suları yangın söndürme ekibine ve orada bulunanlara dağıttı.

Toköz, “Ülkemizin çeşitli yerlerindeki yangının açtığı yara geçmeden ilimizde bu acı yangına şahit olmak yüreğimizi dağladı. Ne yazık ki burada da gördüğüm kadarı ile yangına asıl müdahaleyim yapacak uçak ve helikopter yok. Ekipler canla başla söndürmek için gayret ediyor. İnşallah daha fazla büyümeden söner. Bunu bütün kalbimle diliyorum” dedi.

Yangın yerine; Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, ilk gelen isimler arasında yer aldı.

Daha sonra da AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve ilgili daire müdürleri geldi.

İlgili Haberler