Göğem Köyündeki yangın büyüyor Yangın besihane ve güneş panellerine doğru şiddetlenerek devam ediyor

Bugün saat 13.30 sıralarında merkeze bağlı Göğem Köyü Göleti üzerinde bulunan evlerin yakınında başlayan yangın, ilk başladığı noktada söndürüldü.
Göğem Köyündeki yangın büyüyor Yangın besihane ve güneş panellerine doğru şiddetlenerek devam ediyor

Ancak, güneydeki güneş panelleri ve batıdaki hayvan besihanesine doğru ilerliyor. Ekiplerin çabalarına rağmen zaman zaman şiddetlenen ve yön değiştiren rüzgâr söndürme çalışmalarını güçleştiriyor.

Son gelen haberlere göre, güneydeki güneş panellerinin çevresi alevlerle kaplandı ve yangın büyüyor.

Yangın yerinde bulunan muhabirimiz Salih Kılınç’ın bildirdiğine göre yangın, saat 13, 30 sıralarında göl evleri civarında başladı. Burada çalışan işçilerin bildirdiğine göre elektrik trafosunun bulunduğu alan bir anda dumanlar içerisinde kaldı.

Ağaçlara ve göl evlerinde bulunan 3 eve sıçrayan yangın, 4 hektarlık bir alanda ağaçların yanmasına neden olurken,  3 ev de orta şiddette hasar gördü.

Daha sonra batıda Özgöbek ailesine ait besihane ve gölün güneyindeki tepelerde bulunan güneş enerjisi panellerine yönelen yangın, zaman zaman rüzgarın şiddetlenmesi ve yön değiştirmesi ile ekiplerin yangını kontrol altına almasını güçleştiriyor. Şu anda güneş panellerin bulunduğu tepeleri saran alevler hızla büyüyü yor.

Yangına; Uşak Belediyesi, Banaz Belediyesi, Uşak havaalanı İtfaiyesi, AFAD gibi kurum ve kuruluşlara bağlı itfaiye araçları, iş makinaları ve ekipler müdahale ediyor.

İlgili Haberler