Afyonkarahisar'da kış lastiği takmayan araçlara 31.881 TL para cezası!

Kış mevsimi ile beraber trafikte denetimler de başladı. Kış lastiği takmayan araçlara Afyonkarahisar’da idari para cezaları verildi.
Afyonkarahisar'da kış lastiği takmayan araçlara 31.881 TL para cezası!

Kış mevsiminin girmesi ile beraber trafikte de kış şartları etkili olmaya başladı. Araçların kış lastiği kullanımları zorunlu hale gelirken bu kurala uymayanlara idari para cezaları uygulanıyor. Afyonkarahisar’da da jandarma trafik ekipleri kış lastiği denetimlerine başladılar.

Afyonkarahisar’da jandarma tarafından trafik denetimleri yapıldığı bildirildi. Yük ve yolcu taşıyan araçlara yönelik olan denetimlerde sürücüler bilgilendirilirken kış lastiği takmayanlar için ceza uygulaması yapıldı.

Afyonkarahisar’da jandarma ekipleri tarafından ticari araç sürücülerine yönelik gerçekleştirilen kış lastiği denetiminde kurallara uymayan 8 sürücüye 31 bin 881 TL idari para cezası kesildi.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı Teknik İnceleme ve Denetim Timi ile Antalya Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Çay ilçesine bağlı Pazarağaç beldesi yakınlarında denetim yapıldı.

DENETİMLER YAPILDI

Denetim yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerine yönelik gerçekleştirildi. Denetimde karayolunda yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği, araçlarda bulundurulması zorunlu malzemeler, emniyet kemeri kullanımı, takograf denetimi yapıldı.

PARA CEZASI VERİLDİ

Yapılan denetimde 63 araç kontrol edilirken, kurallara uymadıkları belirlenen 8 araç sürücüsüne toplamda 31 bin 881 TL idari para cezası kesildi.