Klimadan dolayı hasta olanlar kendilerini acil kliniklerine atıyor

Klimaların rutin bakımlarını yaptırmayan yada klima önünde duran kişiler birkaç güne hasta oluyor. Genelde baş ağrısı ve üşüme şikayetiyle acil kliniklerine giden vatandaşlarımız yeşil odalarda muayene edilip ve birkaç kutu ilaç ile evine yollanıyor. Acil kliniklerindeki klima mağdurlarını bu haberimizde ele alıyoruz.

Sıcakların artmasıyla birlikte evlerdeki klimalarda ‘start’ tuşuna basıldı. Bazı klima markaları üstüne basa her yıl klima bakımlarının yapılması gerektiğini söylüyor ama tüketiciler bunu para tuzağı olarak görüyor ve bakımlarını yaptırmıyor. Oysaki durum böyle değildir. Klimalara verilen 3-5 bin lira arasındaki rakamları veren insanların her yıl 200 ile 500 TL arasında tutan bakımları yaptırması gerekiyor çünkü içeride biriken toz ve mikropların, klimanın aylar sonra çalıştırılmasıyla direkt olarak odaya çıkması yada biriken tozların her klima açılışında sizi yeni bir hasta adayı yapması muhtemeldir. Klimadan dolayı kimse ölmez demeyin ve klimaların bakımlarını her yıl düzenli olarak yaptırın.

BAŞ AĞRISI VE ÜŞÜME GENEL SORUNLAR ARASINDA!

Acil kliniklerine gidenlerin en çok baş gösterdiği şikayetler arasında baş ağrısı, üşüme ve burun akıntısı var. Klima bakımlarını yaptırmayan insanlar genel olarak ilk klima açılışında hasta oluyorlar. Klimanın başında durmak veya küçük bir odada normal oda sıcaklığı yerine daha soğuk bir dereceye klimayı ayarlamak yine sizi hasta edecek bir işlemdir. Klimaları kullanırken çok soğuk olması yerine 21-22 derece gibi olması gereken sıcaklıkları ayarlamanız oldukça normal olacaktır. Klima satın alırken ucuz markalarla pahalı markalar arasındaki tek farkın pazarlama olduğunu söyleyelim ki ortamı soğutmak içinde 10 bin liraya kadar klima parası vermek çok mantıklı değildir.

Klima önünde durmak genelde iş yerlerinde oluşan bir durumdur. Evde klima önünde duran kişilerin genelde dışarıdan gelmiş, nemli havadan kurtulmak ve bir an önce soğumak isteyen kişiler olduğu bir araştırma sonucunda ortaya çıkmış. Soğuğa bu kadar muhtaç kişinin terlediğini baz aldığımızda ise durumun çok iç açıcı olmuyor. Türkiye’de her yaz görülen klima hastalıkları ve yüz binlerce klima kurbanı bilinçlenmeye ‘hayır’ diyor ve her yaz acil kliniklerinde sıra beklemeyi ve yeşil odalardan ilaç almayı çok daha uygun görüyorlar.

İlgili Haberler

Bel ağrılarından kurtulmak için yapmanız gerekenler

Yaşam Haberleri