Yükseköğrenim için Uşak’a gelen öğrenciler şanslı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu gündemde olan üniversite öğrencilerinin 'yurt' konusu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunmuş ve yurt sorunu olmayan iller arasında Uşak’ı da göstermişti.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak yaptığımız araştırmada; Uşak’ta yaklaşık 6 bin 500 erkek ve 3 bin 500 kız kapasiteli toplam 10 bin yataklı yurt olduğunu ve şu ana kadar yüzde 85 oranında bu yurtların dolduğunu öğrendik.

Edindiğimiz bilgilere göre, Uşak’ta yurt bulamayan öğrenci kalmayacak. Uşak Üniversitesi, Uşak Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Uşak Valiliği işbirliği ile yükseköğrenim için ilimize gelen tüm öğrencilerin barınma sorunlarının çözüme kavuşturulacak.

Üniversite sınavlarının açıklanmasının ardında yükseköğrenim görmek için gittikleri pek çok ilde barınma sorunu yaşayan öğrenciler olduğu ülke gündeminde yer kaplarken, ilimizde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı kız ve erkek yurtlarında sorun yaşanmadan öğrencilerin kaydını yaptırabildiği öğrenildi.

Uşak Üniversitesi Bir Eylül yerleşkesi ve civarında bulunan kız yurdu ve Latife Hanım Kız Yurdu, Gülistan Sitesi civarındaki erkek öğrenci yurtlarında gelen öğrencilerin kaydının yapıldığı belirtildi.

Bu yıl ülke genelinde yaşanan yükseköğrenim öğrencilerinin kalacak yer sorunu geçen yıl kayıt yaptırıp, pandemi nedeni ile üniversitenin bulunduğu şehirlere ayak basmadan uzaktan eğitim gören öğrencilerin ve bu yıl ilk kez gelen öğrencilerin yığılması ile başladı.

Uşak Valiliği, Uşak Üniversitesi ve Uşak Kredi ve Yurtlar kurumu Müdürlüğü işbirliği ile ilimizde yapılan 5 yıllık planlama ile fazla sıkıntı yaşanmadan öğrencilerin barınma sorunun çözüldüğü öğrenildi.

ÖĞRENCİLERE SERVİS HİZMETİ

Uşak’ta faaliyet gösteren otobüsle seyahat firmalarının pandemi nedeni ile yaklaşık bir buçuk yıldır servis hizmeti vermemesini göz önüne alan Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü: 1 -2-3 Ekim tarihlerinden itibaren ilimize yükseköğrenim görmek ve yurtlarda kalmak için gelecek öğrencilerin, kalacakları yurtlara kolayca ulaşabilmeleri için üç gün boyunca otogardan servis hizmeti sunacağı da açıklandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler

Vali Kocabıyık; “İlimize gelen öğrenciler bizim misafirimizdir”
Düz yolda şarampole uçtu
Uşaklı Öğretim Üyesi Uluslararası bir kongreye başkanlık edecek

Güncel Haberleri