EYT son dakika! Saat 15:00'da hepiniz bekleyin! Son karar meclisten o saatte çıkacak

Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından tüm Türkiye'nin kalbi deprem bölgesinde atmaya başlamıştı.

Milyonlarca kişinin emekli olmasını sağlayacak EYT düzenlemesi için bugün gözler meclisten yana döndü. Milyonlarca kişi emekli olmak için gün saymaya devam ederken gözler meclise döndü. Farklı sektörde çalışan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili meclisten çıkacak her türlü karar merakla beklenmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından tüm Türkiye'nin kalbi deprem bölgesinde atmaya başlamıştı. Ülkemizi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkıma neden olurken 44 binin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti. Meclis çalışanları da dahil olmak üzere tüm Türkiye'nin gündemi deprem olurken mecliste milletvekillerinin deprem bölgesinde çalışmalarına devam etmesi nedeniyle meclisteki tüm çalışmalar askıya alınmıştı. 

EYT BUGÜN ÇIKACAK MI?

Mecliste çalışmalar askıya alınırken bugün itibari ile yeniden çalışmalara başlandı. Meclisin açıldığı an ele alacağı konunun EYT olacağı daha önce de belirtilirken yapılan açıklamada meclisin EYT ile ilgili çalışmalara 28 Şubat tarihinde hızlı bir şekilde geri dönüş sağlanacağı belirtilmişti. 28 Şubat tarihiyle meclisteki çalışmalar devam ederken EYT ile ilgili beklenen kararların açıklanacağı saat verildi. Tüm gözler meclise dönerken detaylar oldukça merak edildi. 

Meclis depremin ardından çalışmalarına kaldığı yerden devam ederken bugün gündemlerinde EYT yer alacak. Kanun teklifi Genel Kurul’da saat 15:00'^da görüşüleceği ortaya çıktı. Emekli olmayı iple çeken milyonlarca kişi arama motorları üzerinden ‘EYT ne oldu, EYT ne zaman çıkacak?’ sorularını aratmaya devam ederken detaylar haberimizin devamında yer alıyor. 

EYT ÇIKTI MI?

EYT için milyonlar nefeslerini tutarak saat 15:00'ı beklemeye başladı. EYT'de son düzlüğe bugün çıkılması beklenirken geçtiğimiz gün AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklama oldukça dikkat çekti. Elitaş konuya dair açıklamasında “TBMM 6 Şubat'tan itibaren 21 günlük bir ara verdi. Bölge milletvekillerimiz ve tüm Milletvekillerimiz deprem bölgesinde bulunmak istediler. Onun için TBMM calışmalarına 28 Şubat'a kadar ara verildi. Yarın TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başlıyor. İlk gündem maddemiz EYT. Tüm partilerimiz destek verirse EYT ile ilgili 4 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine yarın başlar Çarşamba günü de nihayete erdiririz diye düşünüyorum. Genel kurulda EYT sonrası yapılandırma teklifini görüşeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Bunun yanı sıra EYT'de maaşların 1 Mart tarihinde yatması beklenirken maaşların Mayıs ayına sarkmasının da mümkün olabileceği tartışılmaya devam ediyor. EYT ile ilgili meclisten karar çıktığı an öğrenmek için usakgundem.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

İlgili Haberler

EYT'de son dakika! EYT prim şartları kesinleşti! İşte yıl yıl prim şartı tablosu

Ekonomi Haberleri