Başvuru için son günler! Başvurusu onaylanan PTT'den kimlik kartı ile 7.500 TL alabilecek

Devletin ihtiyaç sahibi aileler için yaptığı destekler devam ediyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlananlar için yapılan destekler kapsamında 7 bin 500 liralık kış desteği sağlanacağı bildirildi.

Başvuru için son günler! Başvurusu onaylanan PTT'den kimlik kartı ile 7.500 TL alabilecek - Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik yapılan destek ödemeleri kapsamına alınan kış desteği 7 bin 500 lira olarak hak sahiplerine veriliyor.

Kış aylarında maddi destek almaya hakkı elde eden dar gelirli vatandaşlara yapılacak olan ödemeler de PTT aracılığı ile alınıyor. Kış desteği kapsamına alınan doğal gaz ve elektrik faturalarını ödemekte zorlanan için PTT'den 7 bin 500 lira ödeneceği bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin belirlenerek yapılan ödemeler değişiklik gösteriyor. Aile Bakanlığı PTT üzerinden ödenecek yeni sosyal yardım hakkında başvuru yapan vatandaşlara kış boyunca sürecek 7 bin 500 lira kış desteği sağlayayacağını açıklarken ödemeler PTT üzerinden gerçekleşecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya yanıt 7.500 TL tutarında kış yardımı ile ilgili tüm koşulları sosyal medya hesabından duyurdu. 

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ İÇİN DESTEK ÖDEMESİ VERİLİYOR

Aile Bakanlığı tarafından PTT aracılığıyla verileN kış desteğinden faydalanabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere sağlanacak olan bu ödemede hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı bulunuyor. Ödemeler doğal gaz faturası ve elektrik tüketim desteği olarak veriliyor. Doğal gaz yardımı büyük şehirlerde daha yüksek ödenirken 7 bin 500 liraya varan toplam ödeme için başvuru yaptıktan sonra T.C kimlik kartınızla birlikte PTT şubelerine giderek ödeme alınabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından detayların belirlendiği ödemeler hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olarak değişirken ödemelerin toplamı 7 bin 500 lirayı buluyor. Bu yardımdan faydalanmak isteyenler ise başvuru şartlarını ve başvuruların nasıl yapıldığını araştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise söz konusu destek ödemelerinden faydalanmak için gerekli olan şartları şu şekilde sıralıyor;

  • T.C. vatandaşı olmak, 
  • Doğal gaz arzı bulunan bir bölgede ikamet etmek,
  • İkamet adresinde faturalı ya da ön ödemeli aboneliğin bulunması, 
  • Faturanın mesken abone grubunuda ait olması 
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından lhak sahibi olunduğuna karar verilmesi.

Söz konusu destek ödemelerini almak iiçin başvuruların nasıl yapıldığı da merak edilen bir diğer konu arasında yer alıyor. Bu doğrultuda ise izlenecek yöntem şu şekilde sıralanıyor;

Doğal gaz tüketim desteğinden faydalanmak için öncelikle e-Devlet kapısına giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet'e yapılan başarılı girişin ardından 'Sosyal Yardımlaşma Başvuru Hizmeti' sayfasına gidilerek adıımlar takip edilerek başvuru onayı yapılıyor. Gönderilen başvurunun onaylanması halinde ise hak sahiplerine ödemeler PTT üzerinden TC. kimlik kartı ibrazı ile yapılıyor. Bu doğultuda doğal gaz yardımı için PTT şubelerine faturanız ve T.C kimlik kartınızla birlikte giderek ödeme alabilirsiniz.

İlgili Haberler

Hanede 1, 2 veya 3 çocuğu olanlar dikkat! O belgeyi teslim edene 3 bin 38 TL ödeme yapılacak

Ekonomi Haberleri