Hanede 1, 2 veya 3 çocuğu olanlar dikkat! O belgeyi teslim edene 3 bin 38 TL ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemeleri devam ediyor.
Hanede 1, 2 veya 3 çocuğu olanlar dikkat! O belgeyi teslim edene 3 bin 38 TL ödeme yapılacak

Hanede 1, 2 veya 3 çocuğu olanlar dikkat! O belgeyi teslim edene 3 bin 38 TL ödeme yapılacak - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemeleri devam ediyor. 2023 yılı itibariyle asgari ücrete yapılacak olan zam sonrasında sosyal destek ödemelerine de zam gelmişti. Çocuklu ailelere sağlanacak olan devlet desteğine binlerce kişi başvuruda bulunurken sosyal ve ekonomik destek hizmeti SED ile birlikte de 1 veya daha fazla çocuğu olan ailelere para yardımı yapılacağı açıklandı.

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ ARTTI

Türkiye'de SED ödemeleri kapsamında; çocukların, öncelikli olarak aile yanlarında desteklenmesi ilkeleri ile birlikte esas aldıklarını vurgulayan Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere de çocukları adına Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunduklarını ifade etti. Bu doğrultuda da Bakan Yanık, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 TL'den 4.853 TL'ye çıkarıldı" dedi.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU 2023

Türkiye'de Aile Destek Programı başvuruları; e-devlet ya da ikametgah adreslerinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlar tarafından hayata geçirilecek olan aile destek ödemeleri de her ay vatandaşların hesaplarına yatırıldığı ifade edildi. 

Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor.

SED ÖDEMELERİ KİMLERE YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinin kimlere yapılacağına dair detay ve şartlar aşağıda yer alıyor:

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

SED yardımı okul öncesi çocuk için 2.059,99 TL olarak ödenir. İlköğretim çağındaki çocuk için 3.090,00 TL, ortaöğretim çağındaki çocuk için 3.295,99 TL, ortaöğretim çağında ancak okumayan çocuk için 2.059,99 TL, yükseköğretim çağındaki çocuk için 3.708,00 TL, kuruluş bakımından ayrılan gençler için ise 1.648,00 TL olarak ödenir.

İlgili Haberler