Bakanlık ödemeleri yaptı: 2 bin 354 TL hesabınıza yatmış olabilir hemen kontrol edin

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre T.C. Kimlik numarası sonu 0-2-4-6-8 olan herkesin hesabına 2 bin 354 TL yatırıldı. Başvuru yapanlar hemen kontrol edin...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde sosyal yardımlar için ayırdığı bütçeyi duyurmuş ve başvuru yapan tüm dar gelirli, yardıma muhtaç kişiler için ödeme yapılacağını bildirmişti.

T.C. Kimlik numarası sonu 0-2-4-6-8 olanlar DİKKAT! Bakanlık ödemeleri yaptı: 2 bin 354 TL hesabınıza yatmış olabilir hemen kontrol edin- Bakanlık tarafından yapılan açıklamaların ardından ihityaç sahiplerine yapılan ödemelerin hesaplara geçirileceği aktarıldı. Peki 2 bin 354 TL tutarındaki nakdi yardım için nasıl başvuru yapılır? Kimler bu yardımdan faydalabilrler? İşte tüm detaylar...

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Özellikle Bakanlık tarafından belirlenen açıklamaya göre Mart ayı içerisinde ödemelerin hesaplara geçeceği aktarılırken ayrıntılarda belli oldu. Engelli yardııma muhtaç  ve dar gelirli olup geçimini sağlayamayan kişiler için sağlanacak olan 2 bin 354 TL tutarındaki nakdi yardımın hiç bir geri dönüş ödemesi olmadan tamamen devlet tarafından karşılıksız verildiği vurgulandı. 

Bu yardımdan sadece maddi durumu yeterli olmayan aileler faydalanacak. Dar gelirli aileler için sosyal yardım başvuruları başladı başvuru ekranı açıldı.

BAŞVURULAR ŞARTLARI NELERDİR VE NASIL YAPILIR?

Yapılan duyuru ile birlikte 15 Mart tarihi belirtilen ödeme  günü için ayrıntılar aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli yardımıı alacak kişiler için e-Devlet kapısını aktifleştirdi.  Engelli yardımı alabilmek için öncelikle hastaneden alınmış bir sağlık raporu gerekiyor. Ayrıca kişi başına hane içinde düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması da aranan diğer bir şart oluyor.

Yukarıda bulunan şartları Taşıyan vatandaşlar e-devlet'ten T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile engelli maaşı başvurusu yapabilecekleri gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından da başvuru yaparak ödeme alma imkanı elde edecek. Aile Bakanlığı başvuru yapan vatandaşları 10 gün içinde değerlendirmeye tabi tutuyor ve sonuçlar belli olduktan sonra da ilk ödeme tarihinde maaş hesaplara geçiyor.

İlgili Haberler

Mart ayında hesabınıza 4 bin 337 lira ödenecek! Banka hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın

Ekonomi Haberleri