Altının neden düştüğü belli oldu! Uzmanlar Cuma gününe dikkat çekti

Altın sahibi olan vatandaşları derinden üzen düşüş uzun bir süreden bu yana devam ederken yapılan açıklamalar dikkat çekiyor. Yatırımcılar uzman isimleri yakından takip etmeye devam ederken altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı.

Yeni yılın gelmesinin ardından dalgalanmalı şekilde devam eden altın piyasası ile ilgili dikkat çekici acıklamalar geldi. Uzmanlar yatırımcıları sürekli olarak uyarırıken son dönemlerde düşüş yaşayan altının neden düştüğü ile ilgili açıklama geldi. Altın fiyatlarında düşüş yaşanırken gram altın yeni yıla yüksek başlamıştı. Son dönemlerde yatırımcının kafsının karışmasına neden olan altın piyasası hakkında uzman isimlerden dikkat çeken bir uyarı daha geldi. Altın piyasasında yaşanan düşüşün nedeni ortaya çıktı. Uzmanlar altın fiyatlarındaki düşüşün nedenini açıklarken aynı zamanda Cuma gününe dikkat çekti. 

GRAM ALTIN SON İKİ AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Altın sahibi olan vatandaşları derinden üzen düşüş uzun bir süreden bu yana devam ederken yapılan açıklamalar dikkat çekiyor. Yatırımcılar uzman isimleri yakından takip etmeye devam ederken altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Yeni yıla yüksek bir giriş yapan altın son dönemlerdeki düşüşü ile yatırımcıları bir hayli yanıltırken yapılan açıkalamalar bu noktada oldukça dikkat çekti. 

Altın fiyatlarının ABD tarafından gelen rakamlar nedeniyle düştüğü belirtilirken altın hakkında yorum bu defa KON Menkul'den geldi. haftanın ilk gününe 1094 lira seviyesinde başlayan gram altının yanı sıra ons altın 1809 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Son ikş ayın en dip seviyesini gören gram altınla ilgili açıklama IKON Menkul tarafından yapılan altın analizi sonucunda yayınlanarak şu ifadeler kullanıldı;

"Sarı metal tarafında geçtiğimiz haftadan kalma negatif eğilim varlığını korurken, fiyatlar 1810 desteğine kadar geri çekildi. Hem Cuma günü hem de bu gece Asya seansında 1810 desteği üzerinde tutunma sürüyor ancak tepkiler oldukça yetersiz. 1810’un kırılması halinde adım adım sürebilecek düşüş eğiliminde 1788 desteği önemli hale gelecektir. Olası tepkilerde ise 1830’u hafta içerisinde takip edeceğiz. Kısa vadede 1830’u yukarı yönde kırmadığı sürece olası yükselişlerin tepkiden ibaret kalması öngörülebilir.  Destekler: 1810 – 1802 – 1788 --- Dirençler: 1818 – 1830 – 1843"

ŞUBAT AYI ENFLASYON ORANINA BAĞLI

Gözler Cuma gününe dönerken bu hafta cuma günü açıklanacak olan Şubat ayı enflasyon rakamları oldukça merak ediliyor. Ocak ayında aylık yüzde 6.65 yükseliş sergileyen enflasyonun Şubat ayı için nasıl bir rakama sahip olacağı ise merak konusu. Şubat ayı enflasyon rakamı açıklandığında anında öğrenmek için usakgundem.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

İlgili Haberler

Evinde altın tutanlar dikkat! Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan altına alternatif yatırım önerisi

Ekonomi Haberleri