18 yaş altına 60 GÜNLÜK YASAK! Saat 20.00'den sonra SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI kararı

Son dönemde yaşanan gelişmeler yeni kararlar alınmasını zorunlu hale getirirken artan suç oranı nedeniyle reşit olmayanlara sokağa çıkma yasağı açıklandı.
18 yaş altına 60 GÜNLÜK YASAK! Saat 20.00'den sonra SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI kararı

18 yaş altına 60 GÜNLÜK YASAK! Saat 20.00'den sonra SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI kararı - Ne yazık ki tüm dünyada şiddet suçları büyük bir patlama yaşarken artan suç oranları hükümetleri yeni yasak kararları almaya itti. Bu ülkelerden biri de Fransa oldu.

Alınan resmi kararı duyuran Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin artan asayiş olaylarını gerekçe göstererek saat 20:00'den sonra 18 yaş altı kişilere 60 gün boyunca sokağa çıkmayı yasakladıklarını ilan etti. Reşit olmayan kişilerde suç oranı yüzde 12'den 38'e yükselirken alınan yasak kararı ülkede memnuniyetle karşılandı.

18 YAŞ ALTINA 60 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI!

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransa'nın Karayipler'deki denizaşırı toprağı Guadeloupe Adası'nda artan suç oranını gerekçe göstererek, Pointe a Pitre kentinde saat 20.00'den sonra reşit olmayanlara sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Adayı ziyaret eden Darmanin, hafta başında yürürlüğe girecek sokağa çıkma yasağının, 2 ay boyunca uygulanacağını belirtti. Reşit olmayanların ellerinde silahlarla sokaklara çıktığına dikkati çeken Darmanin, bu gençlerin kent sakinlerini ve turistleri tehdit etmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Pointe a Pitre Belediye Başkanı Harry Durimel alınan kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken talebin kendilerinden geldiğini ifade etti. Son dönemde reşit olmayan kişilerde artan suç oranının büyük bir sorun teşkil ettiği belirtilirken alınan yasak kararı ile hem bu yüzdenin düşürülmesi hem de bölgeyi ziyarete gelen turistlerin güvence altına alınmak istendiği ifade edildi.