TBB resmi verileri açıkladı Uşak'ta 2023 yılında 1.212 senet protesto edildi

Protesto Edilen Senet Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı Aralık 2023 raporu TBB tarafından yayımlandı. Uşak'ta Aralık ayında 111 senet protesto edildi.
TBB resmi verileri açıkladı Uşak'ta 2023 yılında 1.212 senet protesto edildi

Türkiye Bankalar Birliği 2023 yılının beklenen son protestolu senet sayısı raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor kapsamında illere ve bölgelere göre protesto edilen senetlerin sayıları belirlenmiş oldu.

TBB Risk Merkezi tarafından yayımlanan 'Protesto Edilen Senet Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı’ Aralık ayı raporu verilerine göre Uşak'ta yılın son ayında 111 adet senet ödenmedi. Yıl boyunca ödenmeyen toplam senet sayısı ise 1.212 adet olarak kayıtlara geçti.

PROTESTOLU SENET SAYISININ EN YÜKSEK OLDUĞU İLLER HANGİLERİ?

TBB Risk Merkezi, 'Protesto Edilen Senet Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı’ Aralık ayı sonuçlarını paylaştı. Protestolu senet sayısının en yüksek kaydedildiği iller; İstanbul, Konya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Kayseri, Samsun, Manisa, Balıkesir, Kocaeli, Adana, Aydın, Muğla, Hatay, Denizli, Mersin, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Ordu, Sakarya, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Malatya, Eskişehir, Erzurum olarak açıklandı.

enet.jpg

Uşak'ın da aralarında yer aldığı Ege Bölgesi'nde en düşük protestolu senet sayısı 798 senetle Kütahya ilinde gerçekleşirken Kütahya'yı 1.212 senetle Uşak takip etti. En fazla senet protestosu yapılan il ise 15 bin 184 işlemle İzmir oldu.

İzmir'i birbirine son derece yakın sonuçlarla Manisa, Muğla ve Aydın takip etti. Ege Bölgesi toplam protestolu senet sayısı ise 34 bin 137 adet olarak kayıtlara geçti.