Koronavirüs kabusunda korkulan oldu! Tarih verildi MASKE kullanımında SON DAKİKA

Hayatımızda büyük bir etkiye sebep olan koronavirüs salgını için son günlerde peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre koronavirüs kabusu için uzmanlar tarih verirken maske için de önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar
Koronavirüs kabusunda korkulan oldu! Tarih verildi MASKE  kullanımında SON DAKİKA

Konu ile ilgili açıklama TTB Aile Hekimliği kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı yaptı. Kırımlı, yaptığı açıklamasında pandemideki tecrübelerine dayanarak yeni bir koronavirüs pikinin yaşanabileceğini ifade etti.

Kırımlı, yaptığı açıklamasında özellikle Nisan ve Mayıs aylarında salgının yeniden pik yapabileceğini ifade ederek, yılına kadar ölüm oranlarına bakıldığında bu döneme kıyasla yüzde 20’ye yakın bir artış olduğunu ifade etti.

SALGINA YOL AÇMA İHTİMALİ VAR

Uzman isim, bunun yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü’nün duyurduğu X hastalığı için de şunları söyledi:

“Şimdilerde Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) bir hastalık, X tanımı var. Aslında bu tanım 2019’da yapılsaydı Covid için böyle söyleyebilirdik. Bilmediğimiz yeni bir virüs sebebiyle ortaya çıkacak hastalık, henüz adı konulmamış. Dünya genelinde temel görevi bu tür insanlara geçebilecek virüsleri araştırmak olan bilim insanları var. Doğada ya da şehirlerin çeperinde yaşayan hayvanlardan virüs örneklerini alarak bunlarda hastalık yapan virüslerin insanlarda da hastalık yapıp yapamayacağına dair çalışmalar yapıyorlar ve tespit ettikleri virüsleri de DSÖ’ye bildiriyorlar. Bunlarda da Covid’de olduğu gibi insanlara geçmesi ve bağışıklık sistemini aşarak salgına yol açma ihtimali var”

Kırımlı, açıklamasının devamında yeni bir hastalık çıktığı zaman, koronavirüs döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen tedbirleri ile atlatılabileceğini söyledi.

MASKE VE MESAFE KURALLARINA UYMAZSAK..

Özellikle maske ve mesafe kurallarına kesinlikle dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Kırımlı, önlenebilir salgında insanların hayatlarını kaybedebileceğine vurgu yaptı. Daha önceki dönemlerde de verem, cüzzam, sıtma ve kızamık gibi hastalıkların bu şekilde olduğunu söyleyen uzman isim, hastalıkta adını söylemekten kaçınmasının ve tanısını koymakta geç kalınması durumu daha da kötüleştirebileceğini söyledi.