Sağlık Bakanlığı 419 sürekli işçi temizlik görevlisi alımı başvuruları başladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından personel alım ilanı yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre sürekli işçi statüsünde 419 temizlik görevlisi alımı yapılacak.
Sağlık Bakanlığı 419 sürekli işçi temizlik görevlisi alımı başvuruları başladı!

Türkiye’de kamuya personel alımlarına dair yaşanan gelişmeler çok yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından personel alım ilanı yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilan ile beraber 419 sürekli işçi alımı yapılacağı açıklandı. Sürekli işçi alımlarının hangi şartlarda, hangi şekilde ve nasıl yapılacağı da belli oldu.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı ilanı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre alımı yapılacak olan sürekli işçiler, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre işe alınacaklar. Eski hükümlüler ile terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar bu kadrolara başvuru yapabilecekler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı’nın duyurusuna göre açılan sürekli işçi kadrolarına başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden yapılabilecek. İŞKUR bu kadrolar ile alakalı olarak ayrı bir ilan yayınladı. Bu ilanda başvuru şartları, kadroların ayrıldığı iller, başvuru şekli gibi detaylara da yer verildi. İŞKUR’un Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvurularını elektronik ortamda alacağı da belirtildi. Başvuru süresi olarak ise 4-8 Aralık tarihleri açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın alımını yapacağı sürekli işçilerin alımlarının il bazlı olacağı bildirildi. Bir ilde açılan kadroya sadece o ilde ikamet edenler başvuru yapabilecekler. Bir kişi resmi ikametgahının dışındaki illerdeki işlere başvuru yapamayacaklar.

Sağlık Bakanlığı’nın 419 sürekli işçi alımı ile yapacağı personel alımlarında göreve başlatılacak olanlar temizlik görevlisi olarak belirlenen kurumlarda çalışacaklar. Hangi kurumlar için alım yapılacağı ise İŞKUR tarafından ilan edildi. Daha kapsamlı bilgiler için İŞKUR’un ilanlarının takip edilmesi gerekiyor.