MSB’den Gazze açıklaması! TSK göreve hazır

İsrail’in Hamas ve Gazze’de yaptığı zulüm ve saldırılar bir türlü bitmiyor. Devletler, İsrail için ateşkes çağrısında bulunurken, İsrail ateşkes yapmayacağını açıklamıştı. MSB’den Gazze açıklaması geldi! Peki, TSK Gazze’ye gidecek mi?
MSB’den Gazze açıklaması! TSK göreve hazır

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Gazze açıklaması geldi. Konu kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem olurken, MSB, yaptığı açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin verilecek kararlar doğrultusunda hem tahliye hem de insani yardım konusunda göreve hazır olduğunu şu şekilde belirtti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır”

SORUYA CEVAP VERİLDİ

Konuya ilişkin MSB’nin kaynakları İsrail’in saldırılarından sonra Gazze’ye yönelik yardım faaliyetleri için TSK’nın çalışmalarına ilişkin merak edilen soruya yanıt verdi. Kaynaklar, merak edilen konuya ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” yanıtını verdi.

BÖLGEDEKİ UYGUNLUK

Kaynaklar, açıklamasının devamında TSK’nin sadece tahliye değil, sağlık desteği konusundaki tecrübelerine de dikkat çekerek, yardım çalışmalarının yapılması konusunda da destek sunduğunu belirtti. TSK’nın yardımlarını yapmasındaki en önemli unsurun bölgedeki ortamın uygunluğu olduğuna dikkat çekildi.

Irak ve Suriye’nin kuzeyi de dahil olmak üzere son haftada 87 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bu yıl içinde bu rakamın 1802’ye 2015’ten bu yana da 39 bin 145’e çıktığı belirtildi.