İzmir Seferihisar merkezli 4.5 şiddetinde deprem

Türkiye Tokat'ta peş peşe meydana gelen depremlerle büyük panik ve korku yaşarken bir son dakika deprem haberi de İzmir'den geldi.
İzmir Seferihisar merkezli 4.5 şiddetinde deprem

Tokat'ta yaşanan peş peşe şiddetli depremler bir kere daha Türkiye'nin diken üstünde kalmasına neden olurken yeni bir deprem haberi de İzmir'den geldi. Ege Denizi açıklarında son dakika deprem oldu. AFAD depremin merkez üssünü Seferihisar olarak duyurdu.

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 11.02’de Ege Denizinde İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 6.97 kilometre derinliğinde oluşan sarsıntı, İzmir ve Aydın çevresinde de hissedildi. Yaşanan deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşandı.

Hatırlanacağı üzere bir gün öncede Tokat merkezli 4.1 ve 4.7 şiddetinde iki deprem yaşanmış, yaşanan depremler panik ve korku yaşanmasına neden olmuştu. Ardından Tokat merkezli olarak 5.6 şiddetinde büyük bir deprem yaşanmış deprem 5 ilde panik ve korku yaşanmasına neden olmuştu. Yaşanan deprem bir kere daha Türkiye'nin deprem kabusu ile yüz yüze kalmasına neden olurken büyük panik ve korku yaşanmasına neden olmuştu. Yaşanan fay hareketliliği deprem beklenen illerde yaşayan vatandaşların da endişeye kapılmasına neden oldu.