Erdoğan talimatı vermişti! MSB, Gazze için harekete geçiyor.. BAŞLADI

Tüm Türkiye Gazze İsrail arasındaki savaşı konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde İsrail’in, Refah Sınır Kapısı’nı açması ile birlikte Türkiye’de Gazze için harekete geçeceğini duyurdu. Çalışmaların başladığı belirtildi.
Erdoğan talimatı vermişti! MSB, Gazze için harekete geçiyor.. BAŞLADI

Aktarılan son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimattan sonra MSB harekete geçti. Milli Savunma Bakanlığı sağlık malzemelerinin yer aldığı paketleri uçaklara yükselemeye başladığını açıkladı.

Erdoğan’ın vermiş olduğu talimatla birlikte içerisinde genellikle insani sağlık yardım malzemelerinin bulunduğu yardım paketleri Gazze’ye gönderilecek. Hava Kuvvetleri’ne ait olan uçaklara yüklenen paketler ilk olarak Mısır’a gönderilecek.

MSB AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklama geldi. MSB, yaptığı açıklamasında yardım paketlerinin uçaklara yüklenmeye başladığını ifade ederek, “Ülkemizin yardım elini Gazze'ye ulaştırmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hazırlanan ve içerisinde çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerini Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımıza yüklemeye başladık. Uçaklarımız hazır olur olmaz Mısır'a hareket edecek. Yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için toplamda dört sorti planlandı” dedi.

screenshot-3.png

İSRAİL SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

İsrail, Gazze sınırında saldırılarına devam ediyor. Son olarak aktarılan habere göre İsrail savaş uçakları Lübnan2ın güneyindeki Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen bir hücreyi bombaladı. Yapılan saldırılar için henüz can ya da mal kaybı için bir açıklama gelmedi. Ancak bölgedeki gazeteler, İsrail savaş uçaklarının Aytarun Köyü’nün çevresinde bombalı hava saldırısı olduğunu duyurdu.