ABD’den akıl almaz açıklama! İsrail’in saldırılara devam etmesine yardım edecek

Tüm dünyanın en büyük gündemi İsrail ve Gazze arasında devam edecek savaş. İsrail dün akşam saatlerinde Gazze'deki çocuk hastanesini bombalaması tüm dünyanın tepkisini çekti. ABD Başkanı Biden'den akıl almaz açıklamalar geldi!
ABD’den akıl almaz açıklama! İsrail’in saldırılara devam etmesine yardım edecek

Bugün herkes ABD Başkanı Joe Biden’in İsrail’de yapacağı açıklamaları takip ediyor. Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geldi. Biden’in yaptığı açıklamasında İsrail’in saldırılara devam etmesi gerektiğinin altını çizerek bunun olması için gerekli yardımı yapacakları konusunda da mesaj verdi! İşte İsrail-Gazze Savaşı’ndan son haberler..

BİRBİRLERİNE SARILDILAR

Biden’in bugünkü durağı İsrail oldu. Öğleden önce İsrail Başbakanı ile bir araya gelen Biden’in yaptığı açıklamalarda dünyada şoke etkisi yarattı. Dün akşam Gazze’deki bir hastanenin İsrail tarafından vurulması, bütün dünyanın tepkisine neden olmuştu. Bu olay üzerine Biden bugün İsrail’e giderek Netanyahu ile bir araya geldi. İkilinin buluşmasında birbirine sarılması da dikkatlerden kaçmadı.

sarildi.png

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Netanyahu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamasında, ABD ile olan dostluğuna vurgu yaparak, “Hem barış ve güvenliğin bölgemizde yerleşmesi için elimizden geleni yapacağız, kararlıyız. Sayın Başkan, İsrail'in insanları için sizin gibi gerçek bir dosttan daha iyisine sahip olmak mümkün değil. Sizin kişisel kararlılığınız İsrail'in halkı ve tek İsrail devleti için çok önemli” ifadelerini kullandı.

“İSRAİL SALDIRILARA DEVAM ETMELİ”

Biden ise, açıklamasında ABD’nin İsrail yanında olduğunu net bir şekilde bütün dünyanın bilmesi gerektiğini ifade ederek, saldırıların devam etmesi gerektiğini şu şekilde belirtti:

“Amerikalılar endişeli çünkü biliyorlar ki bunun yolunu bulmak için çok da kolay bir saha, arazi olmadığı belli. İsrail bu saldırılara cevap verdi ve bu bence devam etmeli ki kendinizi savunmak için ne gerekiyorsa yapabilin. Bunun olmasını da temin edeceğiz”

“MASUM FİLİSTİNLİLERİ KORUMA KONUSUNDA DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Hastane saldırısının da İsrail tarafından yapılmadığını, masum Filistinlilerin bu savaşta koruma ve kurtarılmasına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Biden, Amerika adına orada bulunmaktan çok memnun olduğunu söyledi.