Ankara İzmir ve İstanbul'da oturanlara kötü haber! Yüzde 133 zam geldi

Zam yağmuru hiç hız kesmeden devam ederken Ankara, İzmir ve İstanbul'da oturanlara kötü haber verildi. Tam yüzde 133 zam geldi...
Ankara İzmir ve İstanbul'da oturanlara kötü haber! Yüzde 133 zam geldi

Ankara İzmir ve İstanbul'da oturanlara kötü haber! Yüzde 133 zam geldi - Pandemi döneminde enflasyonda yaşanan yükseliş pandemiden sonra eski normele dönüş bir yana daha da alev almıştı.

Enflasyonda yaşanan yükseliş, ekonomide yaşanan sıkıntılar, Türkiye'nin yoğun göç alması, yeni konut üretiminin azalması ve inşaat malzemelerine gelen rekor zamlar konut fiyatlarında da rekor artışlara neden olmuştu. Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank tarafından açıklanan rapora göre konut fiyatlarına rekor zam geldi.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE KONUT FİYATLARINA ZAM GELDİ!

Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank tarafındna yayımlanan Küresel Konut Fiyat Endeksi raporuna göre Türkiye tüm dünya genelinde konut fiyatları en çok yükselen ülke olarak ilk sırada yer aldı. Türkiye'de konut fiyatları 2023 yılının birinci çeyreğini kapsayan Ocak, Şubat ve Mart ayı dönemine yüzde 133 oranında zamlandı.

konut-fiyatlarina-zam.jpg

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar sonrasında gözler konut fiyatlarına çevrilmişti. Hatırlanacağı üzere konut kredisi başvurusu yapan kişinin eşi veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutunun bulunması halinde konut kredi değer oranı yüzde 75 daraltma kararı alındığı açıklanmıştı. Örneğin, 5 milyon TL değerindeki bir evi, ikinci tapulu evi olarak alacak olanlara evin değerinin yüzde 22,5'i kadar kredi kullandırılabilecek.

DÜNYADA 56 ÜLKE ARASINDA KONUT FİYATLARI EN ÇOK TÜRKİYE'DE ARTTI!

56 ülkeyi kapsayan Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank'ın gerçekleştirdiği araştırma sonucunda Türkiye'de Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan birinci çeyrekte konut fiyatları rekor kırdı.

Tüm dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler Ankara, İzmir ve İstanbul olarak sıralanırken bu şehirlerde ortalama konut fiyatı 2 milyon TL bandının üzerine çıkarak büyük bir sıçrama yaşamıştı. Hükümet tarafından alınan yeni tedbirler ve parasal sıkılaşma politikası ile konut fiyatlarının düşürülmesi amaçlanıyor.