AK Parti'den son dakika yeni kanun teklifi! Konut fiyatları tepetaklak olacak kiralar ucuzlayacak

Hükümetten konut fiyatlarına son dakika müdahale açıklaması geldi! Bakan Özhaseki bizzat kendisi açıkladı Milli Emlak hazine arazileri imara açılacak konut fiyatları tepetaklak olacak.
AK Parti'den son dakika yeni kanun teklifi! Konut fiyatları tepetaklak olacak kiralar ucuzlayacak

AK Parti'den son dakika yeni kanun teklifi! Konut fiyatları tepetaklak olacak kiralar ucuzlayacak - Satılık ve kiralık konut fiyatları rekor üzerine rekor kırmaya devam ederken hükümet tarafından alınan önlemlerde etkisiz kalmıştı.

Pandemi döneminde başlayan yükseliş, yoğun mülteci göçü, konut üretiminde düşüş ve son olarak ta 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin etkisi ile rekor seviyelere yükselmişti. Konutun yeniden yatırım aracı haline gelmesi ile hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarında rekor artışlar yaşanmıştı.

DEVLETTEN KONUT FİYATLARINA MÜDAHALE! BAKAN ÖZHASEKİ AÇIKLADI...

Suudi Arabistan Riyad'da düzenlenen Cityscape Fuarı'na katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki burada yaptığı açıklamasında konut fiyatlarına indirim müjdesi verdi.

konut-fiyatlari.jpg

Bakan Özhaseki meclis açılır açılmaz yeni kanun teklifini meclise sunacaklarını belirterek "Ne kadar çok arzda bulunursanız o kadar çok fiyatı aşağıya çekersiniz. Bu sorunun çözümü için bir tarafta deprem konutlarının yapımına devam ediyoruz. Arkasından epeyce bir arazi parselasyonu yaparak ve altyapısını hazırlayarak bunu arz etmemiz lazım.

Şu anda birçok yerde artık müteahhitlik firmaları yüzde 50 ile çalışıyor. Bu çok büyük bir rakam. Bu inşaat maliyetlerini çok artırıyor, konut fiyatları yükseliyor. Bunun tersine dönmesi için o zaman bizim elimizdeki imkanları kullanmamız gerekiyor. Şu anda Milli emlak arazilerinin hepsi bizim bakanlığımızda. Çalışmaya başladık bile. Meclis açılınca ilk iş yeni bir yasa çıkaracağız. Yasada bu hazine arazileri de yer alacak. Vatandaşın konut sorunu çözülecek" diyerek yeni kanun teklifi müjdesi verdi.

2024'TE KONUT FİYATLARI NE OLUR, EV FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Yapılacak hamlelerle konut fiyatlarında düşüş hedeflenirken konut imarlı arsaların üretime açılması durumunda hem konut fiyatlarının düşeceği hem de konut arzında yaşanacak olan yükseliş sayesinde kiralık ev fiyatlarında da düşüş yaşanacağı ifade edildi.