Yeni uzay yolcusu Uşak'tan çıktı! Uşaklı astronot NASA yolcusu

Türkiye'nin uzay serüveni tüm hızı ile devam ederken yeni uzay yolcusu Uşak'tan çıktı. 6. sınıf öğrencisi Umut Can Yıldız NASA'da uzay eğitimi almaya hak kazandı.
Yeni uzay yolcusu Uşak'tan çıktı! Uşaklı astronot NASA yolcusu

Türkiye teknolojide yapmış olduğu yatırımlar ile ses getirmeye devam ederken uzay araştırmaları da hız kazanmıştı. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaya çıkan ilk Türk unvanını elde ederken yeni astronotlar için de süreç hızla ilerliyor.

Okulla astronomi derslerinde başarı gösteren 6. sınıf öğrencisi Umut Can Umut, hayallerine kavuştu ve ABD’deki Kennedy Space Center’da yapılacak olan NASA astronot eğitimine katılmaya hak kazandı. Umut Can, 30 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde katılacağı uzay eğitiminde roketlerin çalışması, tasarımı, Newton hareket kanunu, roketlerin hareketindeki dengeli-dengesiz güç etkileri ve NASA tarihi konularında çalışmalar yapacak. Program sonunda Umut’a NASA astronot eğitimi sertifikası da verilecek.

6. SINIF ÖĞRENCİSİ NASA'DA EĞİTİM GÖRECEK!

Uzay merakı, annesinin aldığı uzay kitabıyla başlayan Umut Can’ın hedefi ise astronot olmak. Mars’a giden ilk insan olmak isteyen Umut Can, “Türkiye’yi uzayda temsil etmek istiyorum” dedi.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimin içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Öğrencimize aynı zamanda astronot JR Reilly ile tanışma ve birlikte çalışma fırsatı sunulacaktır. Astronot eğitiminde ayrıca ağırlık ve hareket üzerine sıfır yerçekimi simülasyonu, mikro yerçekimi duvarına tırmanma, Apollo Satürn V Merkezi’nde ön gösteri ve ateşleme odası simülasyonu gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir.”

Uşaklı öğrencinin göstermiş olduğu büyük başarı ailesi kadar okulu, öğretmenleri ve arkadaşlarını da sevindirirken Uşaklıları da gururlandırdı. NASA eğitimi alacak olan 6. sınıf öğrencisi uzay yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor...