Telefonunu masaya ters koyanlar dikkat! Sebebini öğrenince bir daha asla yapmayacaksınız

Günlük hayatımızda bilerek ya da bilmeyerek hepimiz telefonumuzu masaya ters bir şekilde koyabiliyoruz. Ancak bu durumun son derece zararlı olduğu ortaya çıktı. Telefonunu masaya ters koyanlar zararını öğrenince bir daha asla yapmayacak!
Telefonunu masaya ters koyanlar dikkat! Sebebini öğrenince bir daha asla yapmayacaksınız

Artık günlük hayatımızın olmazsa olmazları arasında olan telefonlarımızla çok sık vakit geçiriyoruz. Bu kadar sık bir şekilde kullanılan cihazları sizler de masaya ekran üstü bir şekilde mi koyuyorsunuz?

Telefonu masanın üzerine ters bir şekilde koymak son derece zararlı. Peki, neden telefonun ekranı ters bir şekilde koyulmamalı? İşte sebebini açıklıyoruz..

OLUMLU YANI DA VAR

Alışkanlık olsun ya da olmasın pek çok kişi telefonunu masaya genellikle ters bir şekilde koyabilir. Bu durumun zararları olsa da iyi tarafından bakıldığında yararları da var. Bu şekilde telefonunuzun ortam sensörü devreye girer. Bu da telefonunuzun şarjının daha uzun süre dayanmasını sağlar. Pil sağlığını korumaya birebir bir yöntem!

RAHATSIZ ETME MODUNU TERCİH EDEBİLİRSİNİZ

Genel olarak telefonu ters koymak, bildirimlerin görülmesini istemeyenler tarafından daha sık tercih edilen bir yöntem olarak biliniyor. Bildirimlerinizin dışarıdan görünmemesi için telefonunuzu rahatsız etme modunda kullanabilirsiniz.

TELEFONU TERS KOYARSANIZ NE OLUR?

Öncelikle telefonunuzun ekranını ters bir şekilde koyarsanız bu durum acil olan bildirimleri almanızı – görmenizi – engelleyebilir. Genellikle telefonların ekranın önünde bir nesne varsa, bildirim sesini duyamayabilir, ekranınızın ışığı yanmayabilir. Bu şekilde acil mesajları görmeniz gereken zamanda göremeyebilirsiniz.

Bunun dışında telefonunuzun ekranı bu durumda daha fazla zarar alabilir. Ekranınızın masaya değen kısımları genellikle ön kameraların çizilmesine ve zarar görmesine neden olabilir. Bu durumun olmasının önüne geçmek için telefonunuzu ters bir şekilde koymamanız gerekiyor.