ÖSYM resmen duyurdu! Sınav sorularını yapay zeka hazırlayacak

Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyecek olan çok sayıda sınava imza atan ÖSYM sınav soruları için yeni karar aldı. Artık soruları yapay zeka hazırlayacak.
ÖSYM resmen duyurdu! Sınav sorularını yapay zeka hazırlayacak

ÖSYM resmen duyurdu! Sınav sorularını yapay zeka hazırlayacak - Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı tamamlanırken toplantıya ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan açıklamalar damga vurdu. Son dönemde sınava soruları ve hatalı sorular üzerinden sıkça tartışılan ÖSYM soru değişikliğine hazırlanıyor.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy yapmış olduğu açıklamasında kurulan ekip içerisine yapay zeka uzmanlarının da yer aldığını, bu nedenle tüm kurumların sınav süreçleri için yapay zeka ile soru üreteceklerini ifade etti. Sınav soruları hazırlanırken yapay zeka tarafından soru hazırlanırken aynı zamanda insan faktörü de göz ardı edilmeyecek, ortak bir denge sağlanarak soru havuzu oluşturulacak.

ÖSYM SINAV SORULARI İÇİN DEVRİM GİBİ DEĞİŞİKLİK!

ÖSYM Başkanı Ersoy yapmış olduğu açıklamasında "Ekibimizde yapay zeka uzmanları var. Bu hocalarımızdan en verimli şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı başlattık. Atacağımız bu adım, tüm kurumların sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon kurmasını sağlayacak.

Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız." diyerek yapay zeka ile harmanlanan bir soru havuzu oluşturacaklarını ifade etti.

Bu sene düzenlenecek olan YKS ve LGS sınavlarında yapay zeka tarafından hazırlanan soruların kullanılıp kullanılmayacağı ise merak konusu oldu.